Bardakda Erikli Elmalı Frenk Üzümlü Crumble Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
520 gram erik
3 adet elma
80 gram frenk üzümü
150 ml şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 vanilya çubuğu
1 tarçın çubuğu
100 ml portakal suyu
Crumble için gereken malzemeler:
150 gram yulaf gevreği, ince
100 gram kepekli un
1 çay kaşığı tarçın
100 gram tereyağı
Krema için gereken malzemeler:
600ml krema
30 gr şeker
İsteğe göre birkaç damla acı badem aroması
Bardakda Erikli Elmalı Frenk Üzümlü Crumble Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün.
Sonra elmaları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küçük ince küpler halinde kesin.
Şekeri portakal suyuyla birlikte bir tencerede kısaca kaynatın.
Bir vanilya çubuğunun özünü ve tarçın çubuğunu ekleyin ve devam kaynatın.
Şimdi erik, elma, frenk üzümü ve limon suyunu ekleyip 10 dakika orta ateşte kaynattın.
Crumble yapılışı:Crumble için gereken tüm malzemeleri derim bir yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun.
Ardından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ilave edin.
190 derece yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kremanın yapılışı:Kremayı sertleşene kadar çırpın.
Şimdi şeker ve vanilya şekerini ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın – tekrar mikserle karıştırmayın. Helal hoş olsun
Bardakda Erikli Elmalı Frenk Üzümlü Crumble Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
520 gram erik
3 adet elma
80 gram frenk üzümü
150 ml şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 vanilya çubuğu
1 tarçın çubuğu
100 ml portakal suyu
Crumble için gereken malzemeler:
150 gram yulaf gevreği, ince
100 gram kepekli un
1 çay kaşığı tarçın
100 gram tereyağı
Krema için gereken malzemeler:
600ml krema
30 gr şeker
İsteğe göre birkaç damla acı badem aroması
Bardakda Erikli Elmalı Frenk Üzümlü Crumble Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce erikleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve dörde bölün.
Sonra elmaları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küçük ince küpler halinde kesin.
Şekeri portakal suyuyla birlikte bir tencerede kısaca kaynatın.
Bir vanilya çubuğunun özünü ve tarçın çubuğunu ekleyin ve devam kaynatın.
Şimdi erik, elma, frenk üzümü ve limon suyunu ekleyip 10 dakika orta ateşte kaynattın.
Crumble yapılışı:Crumble için gereken tüm malzemeleri derim bir yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun.
Ardından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ilave edin.
190 derece yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kremanın yapılışı:Kremayı sertleşene kadar çırpın.
Şimdi şeker ve vanilya şekerini ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın – tekrar mikserle karıştırmayın. Helal hoş olsun
Bardakda Erikli Elmalı Frenk Üzümlü Crumble Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı