Bardakta Portakallı Mangola Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 yumurta sarısı
1 paket kremşanti (Kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı süt)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Arası için:
Petibör küçük bisküvi
Dilimlenmiş 3 gen portakal
Bardakta Portakallı Mangola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 litre sütü tencereye alalım. İçine yumurta sarısını, şekerimizi, nişastayı, unu koyalım iyice karıştıralım. Unu ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpalım, ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca vanilya ekleyelim, altını kapatalım. 1 su bardağı süt bir kaba alalım. Kremşanti tozunu döküp, kıvam alana kadar çırpalım çırptığımız kremşantiyi muhallebin içine dökelim mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Bardaklara 1 cm olacak şekilde dökelim arasına petibör bisküvi koyalım kenarına kestiğimiz üçgen portakalı kenarlarına koyalım üstüne muhallebi yine dökelim bardağın ağız payı bırakma yerine kadar dolduralım.
Üstüne bisküvi portakal ve antep fıstığı tozu ile süsledim. Dilerseniz başka şekilde süsleye bilirsiniz tadı enfes oldu afiyet olsun
Bardakta Portakallı Mangola Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 yumurta sarısı
1 paket kremşanti (Kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı süt)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Arası için:
Petibör küçük bisküvi
Dilimlenmiş 3 gen portakal
Bardakta Portakallı Mangola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 litre sütü tencereye alalım. İçine yumurta sarısını, şekerimizi, nişastayı, unu koyalım iyice karıştıralım. Unu ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpalım, ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca vanilya ekleyelim, altını kapatalım. 1 su bardağı süt bir kaba alalım. Kremşanti tozunu döküp, kıvam alana kadar çırpalım çırptığımız kremşantiyi muhallebin içine dökelim mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Bardaklara 1 cm olacak şekilde dökelim arasına petibör bisküvi koyalım kenarına kestiğimiz üçgen portakalı kenarlarına koyalım üstüne muhallebi yine dökelim bardağın ağız payı bırakma yerine kadar dolduralım.
Üstüne bisküvi portakal ve antep fıstığı tozu ile süsledim. Dilerseniz başka şekilde süsleye bilirsiniz tadı enfes oldu afiyet olsun
Bardakta Portakallı Mangola Tarifi Fotoğraflı Yapılışı