Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nișasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Yarım paket krema
Vișne sosu için
1,5 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vișne
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nișasta
Üzeri için
Kırılmış fındık içi
Bir iki kol taze nane yaprağı
Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sütü, toz şekeri, unu, nișastayı ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alalım içine bir paket vanilya ve yarım paket krema bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip blendırla karıştıralım.
Ayrı bir kapta vișne sosumuzu hazırlayalım küçük bir tencereye çekirdekleri ayrılmış vișne, nișasta, su,, ve toz şekeri ilave edip yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alalım blendırla karıştıralım.
Servis bardaklarına birinci olarak beyaz muhallebiden iki yemek kaşığı koyalım.
Daha sonra vișneli sostan iki yemek kaşığı ek edelim.
Malzemeler bitene kadar süreç birebir üzerini süslemek için çekilmiş fındık içi taze nane yaprağı ve vişne ek edip bir iki saat buzdolabında bekletelim.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nișasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Yarım paket krema
Vișne sosu için
1,5 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vișne
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nișasta
Üzeri için
Kırılmış fındık içi
Bir iki kol taze nane yaprağı
Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sütü, toz şekeri, unu, nișastayı ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim.
İstediğimiz kıvama geldiğinde ocaktan alalım içine bir paket vanilya ve yarım paket krema bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip blendırla karıştıralım.
Ayrı bir kapta vișne sosumuzu hazırlayalım küçük bir tencereye çekirdekleri ayrılmış vișne, nișasta, su,, ve toz şekeri ilave edip yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alalım blendırla karıştıralım.
Servis bardaklarına birinci olarak beyaz muhallebiden iki yemek kaşığı koyalım.
Daha sonra vișneli sostan iki yemek kaşığı ek edelim.
Malzemeler bitene kadar süreç birebir üzerini süslemek için çekilmiş fındık içi taze nane yaprağı ve vişne ek edip bir iki saat buzdolabında bekletelim.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Bardakta Vișneli Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı