Başamelli Tavuklu Mantarlı Patates (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Tavuklu harcı için;
500 gr kemiksiz pirzola tava
Sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
400 gr mantar
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Basamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Başamelli Tavuklu Mantarlı Patates (Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup dilimleyin.
Borcama dizip üzerine sıvı yağ gezdirin.
Biraz tuz serpin 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Bu sırada tavuklu harcı hazırlayın.
Tavukları küp küp doğrayın tavaya alın suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberleri doğrayıp ilave edin kavurmaya devam edin.
Kabuğu soyulmuş temizlenmiş mantarları dilim doğrayıp ekleyin.
Biraz daha kavurup domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın. Suyunu salana kadar kavurun.
Salçayı ve sarımsağı ekleyin.
Son olarak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin ocaktan alın.
Pişen patateslerin üzerine harcı döküp yayın.
Başamel sosu hazırlayın. Bunun için tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine un ekleyip biraz kavurun.
Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
Koyulaşınca tuzu ,karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Tavuklu harcın üzerine döküp yayın.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip servis yapın.
Başamelli Tavuklu Mantarlı Patates (Nefis Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Tavuklu harcı için;
500 gr kemiksiz pirzola tava
Sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
400 gr mantar
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Basamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Başamelli Tavuklu Mantarlı Patates (Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup dilimleyin.
Borcama dizip üzerine sıvı yağ gezdirin.
Biraz tuz serpin 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Bu sırada tavuklu harcı hazırlayın.
Tavukları küp küp doğrayın tavaya alın suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurmaya devam edin.
Biberleri doğrayıp ilave edin kavurmaya devam edin.
Kabuğu soyulmuş temizlenmiş mantarları dilim doğrayıp ekleyin.
Biraz daha kavurup domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın. Suyunu salana kadar kavurun.
Salçayı ve sarımsağı ekleyin.
Son olarak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin ocaktan alın.
Pişen patateslerin üzerine harcı döküp yayın.
Başamel sosu hazırlayın. Bunun için tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine un ekleyip biraz kavurun.
Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
Koyulaşınca tuzu ,karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Tavuklu harcın üzerine döküp yayın.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip servis yapın.
Başamelli Tavuklu Mantarlı Patates (Nefis Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı