Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı başbaşı bulgur-yıkanmış süzülmüş
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet ortaboy kurusoğan- yemeklik küçük doğranmış
2 adet çarliston biber-küçük doğranmış
1 adet domates-kabukları soyulmuş, küçük doğranmış
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı tuz
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağ ile soğanlar+biberler 5 dakika kavrulur.
Salça, karabiber, zerdeçal ilave edilip 5 dakika karıştırılır.
Başbaşı bulgur ilave edilip 5 dakika daha kavrulup içine 2, 5 bardak sıcak su konur.
Güzelce karıştırılıp tencere kapağı kapatılır.
Kısık ateşte 20 dk. suyu azalıp kuşgözü kabarcıkları olana kadar kaynatılıp ocak kapatılır.20 dk. Demlenir. Yoğurtla güzel gidiyor afiyetler olsun.
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı başbaşı bulgur-yıkanmış süzülmüş
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet ortaboy kurusoğan- yemeklik küçük doğranmış
2 adet çarliston biber-küçük doğranmış
1 adet domates-kabukları soyulmuş, küçük doğranmış
1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı tuz
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve sıvı yağ ile soğanlar+biberler 5 dakika kavrulur.
Salça, karabiber, zerdeçal ilave edilip 5 dakika karıştırılır.
Başbaşı bulgur ilave edilip 5 dakika daha kavrulup içine 2, 5 bardak sıcak su konur.
Güzelce karıştırılıp tencere kapağı kapatılır.
Kısık ateşte 20 dk. suyu azalıp kuşgözü kabarcıkları olana kadar kaynatılıp ocak kapatılır.20 dk. Demlenir. Yoğurtla güzel gidiyor afiyetler olsun.
Başbaşı Bulgurundan Zerdeçallı Domatesli Pilav (İsmet Abi'den) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı