Basma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kadayıf (Taze kullandım)
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
1 su bardağı ceviz (Ben bol cevizli sevdiğimden fazla kullandım)
️Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker(250 ml)
3 su bardağı su(250 ml)
1 dilim limon
Basma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tadını az sevenler için 2 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. 500 gram kadayıfı keskin bir bıçakla doğruyoruz. 200 gr. Tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı eritiyoruz.
Tepsinin tabanını ister tereyağı ister margarinle yağlayın, üzerine biraz kuru kadayıf atın. Erittiğimiz yağı kadayıflara döküp, harmanlıyoruz. Kadayıfla yağı uygunca harmanlıyoruz.
Kadayıfı ikiye böldüm yarışını tepsiye yerleştirip ,bardak yardımıyla güzelce bastım. Sonra cevizi boca ettim, bardakla onuda bastım. Akabinde ayırdığım kadayıfla üzerini kapatıp, tekrar bardakla güzelce bastırdım ve sıkıştırdım.
170 derecede alt üst ayarda yeterlice kızarana kadar pişirdim. En son fırının en altına koyup 5 dk. Altının güzelce kızarması için tuttum.
Şerbetine gelince Su, şeker ve limonu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra altını kıstım ve 17 dk. Kaynatıp sonra altını kapattım.
Tatlı sıcak ,şerbet ılık olacak. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, çabucak ılık şerbeti verin. 2_3 saat sonra şerbetin çekmesini bekleyin ve sonra istediğiniz üzere ister kaymak ister dondurmayla servis edin. Afiyet olsun.
Basma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kadayıf (Taze kullandım)
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
1 su bardağı ceviz (Ben bol cevizli sevdiğimden fazla kullandım)
️Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker(250 ml)
3 su bardağı su(250 ml)
1 dilim limon
Basma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tadını az sevenler için 2 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. 500 gram kadayıfı keskin bir bıçakla doğruyoruz. 200 gr. Tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı eritiyoruz.
Tepsinin tabanını ister tereyağı ister margarinle yağlayın, üzerine biraz kuru kadayıf atın. Erittiğimiz yağı kadayıflara döküp, harmanlıyoruz. Kadayıfla yağı uygunca harmanlıyoruz.
Kadayıfı ikiye böldüm yarışını tepsiye yerleştirip ,bardak yardımıyla güzelce bastım. Sonra cevizi boca ettim, bardakla onuda bastım. Akabinde ayırdığım kadayıfla üzerini kapatıp, tekrar bardakla güzelce bastırdım ve sıkıştırdım.
170 derecede alt üst ayarda yeterlice kızarana kadar pişirdim. En son fırının en altına koyup 5 dk. Altının güzelce kızarması için tuttum.
Şerbetine gelince Su, şeker ve limonu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra altını kıstım ve 17 dk. Kaynatıp sonra altını kapattım.
Tatlı sıcak ,şerbet ılık olacak. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, çabucak ılık şerbeti verin. 2_3 saat sonra şerbetin çekmesini bekleyin ve sonra istediğiniz üzere ister kaymak ister dondurmayla servis edin. Afiyet olsun.
Basma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı