Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı İçin Gereçler
Pilav için:
2 su bardağı basmati pirinç (baldo pirinç de olur)
1 isim. çubuk tarçın
1 tutam safran ( isteğe bağlı )
1 tatlı kaş. tuz (pilav piştikten sonra içine isteğe bağlı olarak iri kıyılmış badem modülleri ekleyebilirsiniz)
500 gr. tavuk göğsü
5 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağına yakın zeytinyağ
1 yemek kaş. domates salçası
Gereğince tuz ( damak zevkinize nazaran )
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı Yapılışı
Evvel pilavımızı hazırlayalım. Derin bir tencereye pirincimizi, çubuk tarçınımızı, 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ve bir tutam safranımızı koyuyoruz.
Üzerini 3, 4 parmak geçecek kadar su ekleyip güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Uygunca piştikten sonra pirincimizi süzüp içindeki tarçınımızı çıkarıp badem modüllerini ekleyip kenara alıyoruz.
Başka tarafta tavuklarımızı kuşbaşından küçük, soğanlarımızı da ince olarak doğruyoruz.
Tavamıza zeytinyağı döküp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
Soğanlarımız kendini hafif bıraktığında tavuklarımızı ekleyip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını, baharatlarını katıp birbirine tatların geçmesini sağlıyoruz.
En son suyu ek edip bir 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Büryanimizi pişireceğimiz tenceremizin tabanını ve kenarlarını güzelce tereyağıyla yağlıyoruz.
Pilavımızın yarısını döküp uygunca yayıyoruz. Üzerine tavuklu harcımızı ekleyip pilavı kaplayacak halde dağıtıyoruz.
En son kata yeniden pilavımızı ekliyoruz. Güzelce düzleyip üzerine bi kaç kesim tereyağı koyuyoruz.
Kapağını kapatıp hafif ateşte bir 10 dakika kadar pişiriyoruz. ️çok tutmayalım yoksa tabanını yakarız.
Servis yapacağımız tepsimize tenceremizi karşıt döndürerek pilavımızı döküyoruz.
Dumanları tüten, şahane kokulu pilavımızı sevdiklerimizle birlikte yiyoruz afiyetler olsun.
Pilav için:
2 su bardağı basmati pirinç (baldo pirinç de olur)
1 isim. çubuk tarçın
1 tutam safran ( isteğe bağlı )
1 tatlı kaş. tuz (pilav piştikten sonra içine isteğe bağlı olarak iri kıyılmış badem modülleri ekleyebilirsiniz)
500 gr. tavuk göğsü
5 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağına yakın zeytinyağ
1 yemek kaş. domates salçası
Gereğince tuz ( damak zevkinize nazaran )
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı Yapılışı
Evvel pilavımızı hazırlayalım. Derin bir tencereye pirincimizi, çubuk tarçınımızı, 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ve bir tutam safranımızı koyuyoruz.
Üzerini 3, 4 parmak geçecek kadar su ekleyip güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Uygunca piştikten sonra pirincimizi süzüp içindeki tarçınımızı çıkarıp badem modüllerini ekleyip kenara alıyoruz.
Başka tarafta tavuklarımızı kuşbaşından küçük, soğanlarımızı da ince olarak doğruyoruz.
Tavamıza zeytinyağı döküp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
Soğanlarımız kendini hafif bıraktığında tavuklarımızı ekleyip güzelce kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını, baharatlarını katıp birbirine tatların geçmesini sağlıyoruz.
En son suyu ek edip bir 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
Büryanimizi pişireceğimiz tenceremizin tabanını ve kenarlarını güzelce tereyağıyla yağlıyoruz.
Pilavımızın yarısını döküp uygunca yayıyoruz. Üzerine tavuklu harcımızı ekleyip pilavı kaplayacak halde dağıtıyoruz.
En son kata yeniden pilavımızı ekliyoruz. Güzelce düzleyip üzerine bi kaç kesim tereyağı koyuyoruz.
Kapağını kapatıp hafif ateşte bir 10 dakika kadar pişiriyoruz. ️çok tutmayalım yoksa tabanını yakarız.
Servis yapacağımız tepsimize tenceremizi karşıt döndürerek pilavımızı döküyoruz.
Dumanları tüten, şahane kokulu pilavımızı sevdiklerimizle birlikte yiyoruz afiyetler olsun.