Bastık Tanımı İçin Malzemeler
3 kişi için;
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı katı pekmez
Bastık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 tencereye suyu koyalım pekmezi de katıp çırpalım.
Üzerine şekeri de ekleyelim.
Ayrı bir tabakta nişastayı tenceredeki sudan az az alarak açalım.
Sonra o karışımı da tencereye koyup jöle kıvamına getirelim.
Daha sonra kaselere paylaştırıp üzerine ceviz serpip servis edelim.
Bastık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 kişi için;
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı katı pekmez
Bastık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 tencereye suyu koyalım pekmezi de katıp çırpalım.
Üzerine şekeri de ekleyelim.
Ayrı bir tabakta nişastayı tenceredeki sudan az az alarak açalım.
Sonra o karışımı da tencereye koyup jöle kıvamına getirelim.
Daha sonra kaselere paylaştırıp üzerine ceviz serpip servis edelim.
Bastık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı