Baton Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao+2 yemek kaşığı süt
Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
İçerisine sırayla süt,sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımı hamurun yarısını farklı kaba alıp kakao ekleyelim.
Kakao eklediğimiz için kıvam koyu olacaktır bunun için 2 yemek kaşığı da süt ekleyip kıvamını açalım.
Kek kalıbımızın içerisine bir sade bir kakao olarak sırayla dökelim.
Hazırladığımız kekin üzerine damla çikolata serperek 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao+2 yemek kaşığı süt
Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
İçerisine sırayla süt,sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımı hamurun yarısını farklı kaba alıp kakao ekleyelim.
Kakao eklediğimiz için kıvam koyu olacaktır bunun için 2 yemek kaşığı da süt ekleyip kıvamını açalım.
Kek kalıbımızın içerisine bir sade bir kakao olarak sırayla dökelim.
Hazırladığımız kekin üzerine damla çikolata serperek 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı