Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Gereçler
Meskende yapılan bazlama ekmeklerden yada lübnan ekmeklerinden 6 tane.
3 yumurta
200 gr kaşar peyniri (İstenirse olağan peynirdende olabilir)
200 gr tereyağı (İsteğe bağlı sıvı yağda kullanılır)
Bayat Ekmek Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Kaşar peynirleri de ince ince ufak ufak doğruyoruz. Tavamızı ısıtıp tereyağından az biraz koyup birinci ekmeğimizi tabana yerleştiriyoruz.
Üzerine kaşar peyniri serpiştirip çatal yardımıyla yumurtadan gezdirip az kesim tereyağda koyup ikinci ekmeği üzerine kapatıyoruz. Ve aksi çevirip tıpkı süreci gereçler bitene kadar tekrarlayıp en sonunda altını düzgünce kısıp 10 ar dakika iki taraflı pişirip altını kapatıyoruz.
Şayet ekmekler pişerken sertleşmiş ise hafifçe su serpip tavanın ağzını kapatıp yumuşayınca servis tabağına alıp üçgen formunda kesilip servis yapıyoruz.
Sıcak yenirse lezzeti farkedildi soğuk olursa tadı pek olmaz tavsiyem. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Meskende yapılan bazlama ekmeklerden yada lübnan ekmeklerinden 6 tane.
3 yumurta
200 gr kaşar peyniri (İstenirse olağan peynirdende olabilir)
200 gr tereyağı (İsteğe bağlı sıvı yağda kullanılır)
Bayat Ekmek Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Kaşar peynirleri de ince ince ufak ufak doğruyoruz. Tavamızı ısıtıp tereyağından az biraz koyup birinci ekmeğimizi tabana yerleştiriyoruz.
Üzerine kaşar peyniri serpiştirip çatal yardımıyla yumurtadan gezdirip az kesim tereyağda koyup ikinci ekmeği üzerine kapatıyoruz. Ve aksi çevirip tıpkı süreci gereçler bitene kadar tekrarlayıp en sonunda altını düzgünce kısıp 10 ar dakika iki taraflı pişirip altını kapatıyoruz.
Şayet ekmekler pişerken sertleşmiş ise hafifçe su serpip tavanın ağzını kapatıp yumuşayınca servis tabağına alıp üçgen formunda kesilip servis yapıyoruz.
Sıcak yenirse lezzeti farkedildi soğuk olursa tadı pek olmaz tavsiyem. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun