Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı İçin Materyaller
1.5 ekmek (10 – 12 dilim )
2 yumurta
1 su bardağına yakın süt
Tereyağ
İnce ince dilimlenmiş sucuk (24 adet civarı)
Kaşar peyniri
Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve süt çırpılır. Ekmekler bu karışıma bulanır (Sünger üzere yavaşça bastırılıp karışım ekmeğin içine çekilir ve ekmekler yavaşça sıkılarak fazlası çıkarılır)
Tereyağı eritilmiş tavada bir tarafı kızartılır. Ekmekler çevrildikten sonra başka tarafın da kızarması için biraz daha tereyağı eklenir. Ekmeğin birinci kızaran yüzüne sucuklar ve kaşar peynirleri dizilir.
Sucuklar daha kolay pişsin ve kaşar peyniri erisin diye tavanın kapağı kapatılarak ekmeklerin başka yüzünün kızarması beklenir.
Güya sucuklu kaşarlı pide tadında oldu. Biz sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.
1.5 ekmek (10 – 12 dilim )
2 yumurta
1 su bardağına yakın süt
Tereyağ
İnce ince dilimlenmiş sucuk (24 adet civarı)
Kaşar peyniri
Bayat Ekmek Değerlendirmece Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve süt çırpılır. Ekmekler bu karışıma bulanır (Sünger üzere yavaşça bastırılıp karışım ekmeğin içine çekilir ve ekmekler yavaşça sıkılarak fazlası çıkarılır)
Tereyağı eritilmiş tavada bir tarafı kızartılır. Ekmekler çevrildikten sonra başka tarafın da kızarması için biraz daha tereyağı eklenir. Ekmeğin birinci kızaran yüzüne sucuklar ve kaşar peynirleri dizilir.
Sucuklar daha kolay pişsin ve kaşar peyniri erisin diye tavanın kapağı kapatılarak ekmeklerin başka yüzünün kızarması beklenir.
Güya sucuklu kaşarlı pide tadında oldu. Biz sevdik. Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.