Son konular

Bayat Ekmek Ve Köfteli İskender

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bayat Ekmek Ve Köfteli İskender Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg kıyma
Biraz bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
Biraz maydanoz
8-10 adet yeşil biber
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon ve kekik
Üzeri için ;
Yarım kg yoğurt
Bayat ekmek için sos;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzerine sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı salça
Biraz kuru nane

Bayat Ekmek Ve Köfteli İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte için kıyma geniş bir kaba alınır.
İçerisine bayat ekmek içi ufalanır.
Soğan rendelenerek karışıma ek edilir.
Daha sonra yumurta, tuz ve baharatlar eklenir.
En son olarak ince ince kıydığımız maydanoz da tüm karışıma ek edilerek güzelce yoğurulur.
Hazırladığımız köfte hamurundan kesimler koparılarak yuvarlanır ve hal verilir.
Bir tavada çok az sıvı yağda köfteler kızartılır.
Tıpkı tavada yeşil biberler de kızartılır ve bir kenara alınır.
Bayat ekmekler küpler halinde doğranır.
Bir tavada tereyağ ve kırmızı toz biber yavaşça kızdırılır.
Üzerine doğranan ekmekler atılır ve ekmekler bir ölçü beraberce kızartılarak servis tabağının altına dizilir.
Kızarttığımız soslu ekmeklerin üzerine köfteler yerleştirilir.
Sonrasında yoğurt bir kapta karıştırılarak köftelerin üzerine dağıtılır.
Üzerine kızartılan biberler konulur.
En son olarak tekrar 2 kaşık tereyağı eritilir.
İçerisine salça, toz biber ve kuru nane konularak salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kavrulan sos hazırladığımız servis tabaklarının en üstüne kaşık yardımıyla dağıtılır. Afiyet olsun.
Bayat Ekmek Ve Köfteli İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Köfteli Bayat Ekmek Kebabı Tanımı İçin Gereçler Dilimlenmiş bayat ekmek 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pulbiber Köftesi İçin 500 gram kıyma 1 çay bardağı ekmek içi 1 adet yumurta 1-2 diş sarımsak 1 küçük rendelenmiş soğan 3-4 kısım ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Köfteli İskender Tanımı İçin Gereçler Tırnak Pide 600 gram kıyma 1 soğan 1 çay bardağı galeta unu Tuz, karabiber Yeşil biber (Kişi başı 2 biber) Domates (Kişi başı 1 domates) Sos İçin 3-2 kaşık salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Üzerine 1 kase yoğurt Üzerine 150 gram kadar zeytinyağı Köfteli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
İskender Tadında Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2.5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik Köftesi için 500 gram dana kıyma 1 yumurta 3 silme yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Patlıcan Kebabı Tanımı (Maldum) / Köfteli Patlıcan Dizmesi Fırında İçin Malzemeler Mardin dizmesi gereçleri; 1 kg patlıcan Patlıcan dizme köftesi gereçleri; Yarım kilo kıyma Yarım su bardağı bayat ekmek içi 1 adet rendelenmiş soğan 1 tutam ince doğranmış maydanoz 3 diş rendelenmiş sarımsak 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Balaban Kebabı Tanımı İçin Gereçler 5-6 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ Pulbiber Köftesi için: 350 gram kıyma 1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek 1 yemek kaşığı süt 1 adet yumurta 1 küçük soğan suyu 2 diş sarımsak Karabiber 1 çay kaşığı tuz Kekik, kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt