Bayat Ekmekten Tavuk İskender Tanımı İçin Gereçler
Taban pidesi için:
1 adet bayat ekmek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz, kekik, pulbiber
1 diş sarımsak
Döner için:
1 paket hazır yaprak tavuk döner
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Bir çimdik kimyon
Sosu için:
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 orta uzunluk domates
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Öteki materyaller
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 /2 su bardağı su (yoğurdunuz suluysa o kısımdan alın yada yoğurdunuz kendi suluysa ekstra su katmayın)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Bayat Ekmekten Tavuk İskender Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şipşak tavuk iskenderimizin pidesini hazırlamakla başlayalım ekmeği küp biçiminde doğrayın.
Bir tavada tereyağı eritip ocağı kapatın, üzerine sıvı yağı ekleyin.
Tuz, pulbiber ve kekiğide ekleyelim.
Dilerseniz sarımsakları da rendeleyin ve tavaya katın.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ekmeklerimizi koyalım ve yaptığımız sosu her tarafına gezdirelim.
Elimizle ekmeği harmanlayalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar kurutup alalım.
Yoğurt, tuz, rendelenmiş sarımsakları bir kapta güzelce karıştıralım ne koyu nede ayran üzere sıvı olmasın istikrarını ayarlayın.
Sosu için küçük bir tencerede sıvı yağı koyup kızdığında salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine rendelediğimiz domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kapağı açık pişirelim.
Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp pişirelim. ( suyunu büsbütün çekmesin hafif sulu kalsın sos zira ).
Tavuk döneride sayfamdaki tavuk döner tanımındaki üzere pişirelim.
Servis yapacağımız tabağa evvel kıtır ekmeklerimizi, sonra yoğurt, sonra domates sos ve en son tavuk dönerimizi ekleyelim.
Üzerine yaktığımız tereyağınıda gezdirelim ve servis edelim.
Mesken üretimi ekonomik ve lezzetinden de ödün vermeyen tavuk iskenderimiz hazır Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah kıtır ekmeğiniz fazla gelirse kapalı bir kapta buzdolabında koruma ederek çorbalarınız da kullanılabilirsiniz.
Taban pidesi için:
1 adet bayat ekmek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz, kekik, pulbiber
1 diş sarımsak
Döner için:
1 paket hazır yaprak tavuk döner
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Bir çimdik kimyon
Sosu için:
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 orta uzunluk domates
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Öteki materyaller
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 /2 su bardağı su (yoğurdunuz suluysa o kısımdan alın yada yoğurdunuz kendi suluysa ekstra su katmayın)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Bayat Ekmekten Tavuk İskender Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şipşak tavuk iskenderimizin pidesini hazırlamakla başlayalım ekmeği küp biçiminde doğrayın.
Bir tavada tereyağı eritip ocağı kapatın, üzerine sıvı yağı ekleyin.
Tuz, pulbiber ve kekiğide ekleyelim.
Dilerseniz sarımsakları da rendeleyin ve tavaya katın.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ekmeklerimizi koyalım ve yaptığımız sosu her tarafına gezdirelim.
Elimizle ekmeği harmanlayalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar kurutup alalım.
Yoğurt, tuz, rendelenmiş sarımsakları bir kapta güzelce karıştıralım ne koyu nede ayran üzere sıvı olmasın istikrarını ayarlayın.
Sosu için küçük bir tencerede sıvı yağı koyup kızdığında salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine rendelediğimiz domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kapağı açık pişirelim.
Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp pişirelim. ( suyunu büsbütün çekmesin hafif sulu kalsın sos zira ).
Tavuk döneride sayfamdaki tavuk döner tanımındaki üzere pişirelim.
Servis yapacağımız tabağa evvel kıtır ekmeklerimizi, sonra yoğurt, sonra domates sos ve en son tavuk dönerimizi ekleyelim.
Üzerine yaktığımız tereyağınıda gezdirelim ve servis edelim.
Mesken üretimi ekonomik ve lezzetinden de ödün vermeyen tavuk iskenderimiz hazır Yapacaklara kolaylıklar dilerim, yiyenlere şifa olsun inşallah kıtır ekmeğiniz fazla gelirse kapalı bir kapta buzdolabında koruma ederek çorbalarınız da kullanılabilirsiniz.