Bayat Simit Kebabı Tanımı İçin Materyaller
2 adet bayat simit
Sosu için ;
2 büyük yumurta
Yarım çay bardağı süt (70 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (70 ml)
Karabiber, pulbiber, kekik
1 silme tatlı kaşığı tuz (yeteri miktarda)
Üzerine ;
Kaşar peyniri rendesi
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Sucuk
Bayat Simit Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 2 adet bayat simit ince halkalar halinde kesilir.
Biber, domates, sucuk ince ince doğranır.
Kâfi ölçüde kaşar peyniri rendelenir.
Derin bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ, tuz çırpılır.
Damak tadına nazaran baharatlar eklenir.
Dilimlediğimiz simitleri bu sosa ekleyip harmanlayıp tereyağı ile yağladığımız fırın tepsisine yayılır.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika fırınlanır.
Fırından alıp üzerine biraz kaşar peyniri, biber, domates, sucuk tekrar kaşar peyniri serpilir.
Dileyen zerzevatları ek etmeden evvel hafif soteleyebilir.
Tepsiyi tekrar fırına verip peyniri eriyip kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetle
2 adet bayat simit
Sosu için ;
2 büyük yumurta
Yarım çay bardağı süt (70 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (70 ml)
Karabiber, pulbiber, kekik
1 silme tatlı kaşığı tuz (yeteri miktarda)
Üzerine ;
Kaşar peyniri rendesi
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Sucuk
Bayat Simit Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak 2 adet bayat simit ince halkalar halinde kesilir.
Biber, domates, sucuk ince ince doğranır.
Kâfi ölçüde kaşar peyniri rendelenir.
Derin bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ, tuz çırpılır.
Damak tadına nazaran baharatlar eklenir.
Dilimlediğimiz simitleri bu sosa ekleyip harmanlayıp tereyağı ile yağladığımız fırın tepsisine yayılır.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika fırınlanır.
Fırından alıp üzerine biraz kaşar peyniri, biber, domates, sucuk tekrar kaşar peyniri serpilir.
Dileyen zerzevatları ek etmeden evvel hafif soteleyebilir.
Tepsiyi tekrar fırına verip peyniri eriyip kızardıktan sonra sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetle