Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un
Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıvı materyaller bir kapta karıştırılır. Kuru gereçlerde eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.
Daha sonra cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapılıp üste gelecek kısmı evvel yumurta akına batırılıp susam haşhaş çörek otuna batırılır.
Oburlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır.
180 derce fırında denetimli üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis edilir.
125 gram margarin yada tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörek otu
Aldığı kadar un
Bayatlamayan Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıvı materyaller bir kapta karıştırılır. Kuru gereçlerde eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur.
Daha sonra cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapılıp üste gelecek kısmı evvel yumurta akına batırılıp susam haşhaş çörek otuna batırılır.
Oburlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır.
180 derce fırında denetimli üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis edilir.