Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin yada tereyağ
2 yumurta akı
2 fincan sıvı yağ
4 çay kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 4 bardak un kullandım)
Üzerine
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Mavi haşhaş
Çörekotu
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarine un hariç bütün gereçler eklenir karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenir çok sert olmayacak bir hamur elde edilir.
Sonra merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır istediğiniz hal verilir. Ben burda hamurdan biraz ayırdım. (bir yumruk büyüklüğünde)
Akabinde yumurta akına batırıp susam, haşhaş, çörekotu yahut iç çekirdek serpebilirsiniz. Ben susam ve haşhaş serptim, içine çok batırmadım çocuklar sevmiyor diye.
Hamurdan ayırdığım modüle bu etapta çörekotunu ekledim tekrar yoğurup uzun ince şeritler biçiminde yaptım. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Bu evreyi uygulamayabilirsiniz.
Daha sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun herkese
Not: Hava almayacak bir kapta bayatlamadan günlerce durur lakin sanki o saklama kabının içinde hala kurabiye kalırmı ? Pastanedekilerden farksız kesinlikle deneyin
250 gram margarin yada tereyağ
2 yumurta akı
2 fincan sıvı yağ
4 çay kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 4 bardak un kullandım)
Üzerine
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Kavrulmuş susam
Mavi haşhaş
Çörekotu
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Pastane Tuzlu Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarine un hariç bütün gereçler eklenir karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenir çok sert olmayacak bir hamur elde edilir.
Sonra merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır istediğiniz hal verilir. Ben burda hamurdan biraz ayırdım. (bir yumruk büyüklüğünde)
Akabinde yumurta akına batırıp susam, haşhaş, çörekotu yahut iç çekirdek serpebilirsiniz. Ben susam ve haşhaş serptim, içine çok batırmadım çocuklar sevmiyor diye.
Hamurdan ayırdığım modüle bu etapta çörekotunu ekledim tekrar yoğurup uzun ince şeritler biçiminde yaptım. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm. Bu evreyi uygulamayabilirsiniz.
Daha sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun herkese
Not: Hava almayacak bir kapta bayatlamadan günlerce durur lakin sanki o saklama kabının içinde hala kurabiye kalırmı ? Pastanedekilerden farksız kesinlikle deneyin