Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı içine
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4,5 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un (Lütfen yavaş yavaş ekleyin eğer fazla eklerseniz yuvarlayamazsınız ve kıyır kıyır kıvamını kaybeder
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağ ve tereyağ veya margarin karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı içine
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4,5 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un (Lütfen yavaş yavaş ekleyin eğer fazla eklerseniz yuvarlayamazsınız ve kıyır kıyır kıvamını kaybeder
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağ ve tereyağ veya margarin karıştırılır.
Sonra diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz, fazla yumuşak olmasın hamur çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir.
Resimdeki gibi yada istediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin.
190 derecede pişiriniz. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı