Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
200 gram oda ısında yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke (elma yada üzüm)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep(çok tepeli olmasın)
3,5 su bardağı un(un kalitesine az miktarda göre azaltıp artırabilirsiniz)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam,çörek otu

Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına ,tereyağ,sıvı yağ,tuz,şeker,sirke,mahlep yumurta akı,yoğurt,kabartma tozu alınarak tüm malzemeyi karıştırın.
Unu azar azar kontrollü ekleyerek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan bir parça alarak tezgahta ileri geri yaparak uzatalım ve dilediğiniz şekiller vererek fırın kağıtı serili tepsiye aralıklı dizelim.
Hamur bitene şekiller verip tepsiye dizelim.
Üzeri için ;sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştıralım ve fırça ile hazırladığımız kurabiyelerin üzerine sürelim.
Susam ,çörek otu serpelim ve 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
Pişen kurabiyeler fırından alınır servis tabağına koyalım yada soğuduktan sonra cam kavanoza koyup kaldırabilirsiniz bu şekilde uzun süre tazeliğini koruyacaktır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Bayatlamayan Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt