Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ay çiçek yağı
2 adet yumurta (beyazı iç harcına, sarısı üstü için)
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker tozu
4-5 su bardağı un
İç harcı için;
Kaşar
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce süt, su, ay çiçek yağı, yumurta beyazı, maya, vanilya kabartma tozu, şekerimizi bir derin kaba alıp karıştırıyoruz.
Sonra yavaş yavaş karıştırarak unu ekliyoruz.
Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru yoğurdukdan sonra üzerini streç ile kapayıp, üstünü bir bez ile örtüyoruz.
1 buçuk saat mayalanması için bırakıyoruz.
Kabaran hamurumuzu tekrar yoğurup 15 dakika bekletiyoruz.
15 dakika bekleyene kadar kaşarlarımızı küçük parçalara ayırıyoruz.
Mayalanmış hamura şekiller vererek arasına kaşar koyuyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Tepside 20 dakika bekletiyoruz.
Sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Ve ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Not: soğuduktan sonra yiye bileceğimiž kadar alıp, kalanlarını hemen buz dolabı poşetine koyup buzlukta saklıyorum. Böylece asla tazeleği gitmiyor. Haftalar bile geçse bir bir çıkarıp yiyoruz yeni yapılmış gibi oluyor.
Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ay çiçek yağı
2 adet yumurta (beyazı iç harcına, sarısı üstü için)
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker tozu
4-5 su bardağı un
İç harcı için;
Kaşar
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce süt, su, ay çiçek yağı, yumurta beyazı, maya, vanilya kabartma tozu, şekerimizi bir derin kaba alıp karıştırıyoruz.
Sonra yavaş yavaş karıştırarak unu ekliyoruz.
Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru yoğurdukdan sonra üzerini streç ile kapayıp, üstünü bir bez ile örtüyoruz.
1 buçuk saat mayalanması için bırakıyoruz.
Kabaran hamurumuzu tekrar yoğurup 15 dakika bekletiyoruz.
15 dakika bekleyene kadar kaşarlarımızı küçük parçalara ayırıyoruz.
Mayalanmış hamura şekiller vererek arasına kaşar koyuyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Tepside 20 dakika bekletiyoruz.
Sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Ve ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Not: soğuduktan sonra yiye bileceğimiž kadar alıp, kalanlarını hemen buz dolabı poşetine koyup buzlukta saklıyorum. Böylece asla tazeleği gitmiyor. Haftalar bile geçse bir bir çıkarıp yiyoruz yeni yapılmış gibi oluyor.
Bayatlamayan Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı