Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı içine sarısı üstüne
1.5 su bardağı un yavaş yavaş ekle
Az veya çok gelirse kendiniz ayarlayın
Üzeri için;
Çörek otu
Şuramda olur

Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağ ile tereyağını karıştırıyoruz.
Ardından bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
Hamurumuz fazla yumuşak olmayacak yoksa kurabiyelerimiz dağılabilir.
Ardından kurabiyelerimize son şeklini verip üstüne yumurta sarısını sürüp çörek otu sepin.
190 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt