Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3,5-4 su bardağı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu,haşhaş,susam
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına oda sıcaklığına gelmiş margarin ve ya tereyağını,sıvı yağı,yumurta akını(sarısı üzerine ayrılacak.)
Sirkeyi,tuzu ve şekeri,yoğurdu alıp karıştıralım.
En son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurdan minik parçalar alıp istediğimiz gibi şekiller verelim.(Ben tezgaha parçalar alıp elimle rulo şekline getirip farklı şekiller elde ettim.
İlk olarak rulo haline getirdiğim kurabiye hamurunu bir ucunu tersine diğer ucunu da aksi yöne kıvırarak S şekli verdim.
Diğer bir şekil için yine rulo haline getirdiğim kurabiye hamuruna daire şekli verip üç kısımlarını birleştirdim.
Yine diğer bir şekil için rulo halindeki hamuru ikiye katlayarak kıvırdım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
Kurdela şekli için rulo halindeki hamuru kendi etrafında dondurup orta kısımda birleştirdim.
Son olarak kelebek görünümü vermek için de bu kez rulo haline getirdiğim hamuru biraz uzun olacak şekilde yaptım.
İki ucundan tutup üst kısma doğru kıvırdım alt tarafında kalan hamurları da yine üst kısma doğru kıvırıp kelebek şekli verdim).Siz isterseniz aynı şekillerde kurabiyelerde yapabilirsiniz.
Hazır olan kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarışını sürüp çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3,5-4 su bardağı un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu,haşhaş,susam
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına oda sıcaklığına gelmiş margarin ve ya tereyağını,sıvı yağı,yumurta akını(sarısı üzerine ayrılacak.)
Sirkeyi,tuzu ve şekeri,yoğurdu alıp karıştıralım.
En son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurdan minik parçalar alıp istediğimiz gibi şekiller verelim.(Ben tezgaha parçalar alıp elimle rulo şekline getirip farklı şekiller elde ettim.
İlk olarak rulo haline getirdiğim kurabiye hamurunu bir ucunu tersine diğer ucunu da aksi yöne kıvırarak S şekli verdim.
Diğer bir şekil için yine rulo haline getirdiğim kurabiye hamuruna daire şekli verip üç kısımlarını birleştirdim.
Yine diğer bir şekil için rulo halindeki hamuru ikiye katlayarak kıvırdım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim.
Kurdela şekli için rulo halindeki hamuru kendi etrafında dondurup orta kısımda birleştirdim.
Son olarak kelebek görünümü vermek için de bu kez rulo haline getirdiğim hamuru biraz uzun olacak şekilde yaptım.
İki ucundan tutup üst kısma doğru kıvırdım alt tarafında kalan hamurları da yine üst kısma doğru kıvırıp kelebek şekli verdim).Siz isterseniz aynı şekillerde kurabiyelerde yapabilirsiniz.
Hazır olan kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarışını sürüp çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı