Bayatlamayan Puf Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6-7 su bardağı un (kontrollü gidilmeli)
1 büyük kase peynir
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Bayatlamayan Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt ve su ılıtılır.
İçine maya ve şeker ilave edilerek bir kaç dakika mayanın etkinleşmesi beklenir.
Maya kabarınca üzerine oda sıcaklığına getirilmiş yoğurt, yumurtanın akı,tuz ve yağ ek edilerek karıştırılır.
Karışıma un ek edilerek düzgünce yoğurulur.
Un denetimli gidilmeli. Hafif ele yapışan toplanmış bir hamur olacak.
Mayalanması için üzerine gerilim sinema konularak mayalanması beklenir. (streç sinema hamura yapışmasın diye çok hafif hamurun üzerine yağ sürün. ).
Hamur kabarınca 1-2 çeşit yoğurup yine mayalanması için bırakıyoruz.
İkinciye mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgahta elimizle açıp peynir koyuyoruz.
Top haline getirdiğimiz poğaçaları tepsi mayası gelmesi için tepsiye bırakıyoruz.
Yaklaşık 15-20 dakika tepsi mayası için bekledikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine susam ve çörek otu ekliyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Poğaçalar fırından çıkınca üzerini bez ile kapatıyoruz ve yumuşacık oluyorlar.
Afiyet olsun!.
Bayatlamayan Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6-7 su bardağı un (kontrollü gidilmeli)
1 büyük kase peynir
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Bayatlamayan Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt ve su ılıtılır.
İçine maya ve şeker ilave edilerek bir kaç dakika mayanın etkinleşmesi beklenir.
Maya kabarınca üzerine oda sıcaklığına getirilmiş yoğurt, yumurtanın akı,tuz ve yağ ek edilerek karıştırılır.
Karışıma un ek edilerek düzgünce yoğurulur.
Un denetimli gidilmeli. Hafif ele yapışan toplanmış bir hamur olacak.
Mayalanması için üzerine gerilim sinema konularak mayalanması beklenir. (streç sinema hamura yapışmasın diye çok hafif hamurun üzerine yağ sürün. ).
Hamur kabarınca 1-2 çeşit yoğurup yine mayalanması için bırakıyoruz.
İkinciye mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp tezgahta elimizle açıp peynir koyuyoruz.
Top haline getirdiğimiz poğaçaları tepsi mayası gelmesi için tepsiye bırakıyoruz.
Yaklaşık 15-20 dakika tepsi mayası için bekledikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine susam ve çörek otu ekliyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Poğaçalar fırından çıkınca üzerini bez ile kapatıyoruz ve yumuşacık oluyorlar.
Afiyet olsun!.
Bayatlamayan Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı