Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım türk kahve fincanı sirke (Üzüm sirkesi kullandım)
2 adet yumurta (Sarının birini üzeri için ayıralım)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2.5 tatlı kaşığı mahlep (Kesinlikle kullanın)
4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
Susam
Çörek otu
Mavi haşhaş
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında ki margarini kaba alıp elimizle ezelim güzelce.
Sonra sarfiyat materyalleri katalım en geriye da unu ve kabartma tozunu katalım.
Unu denetimli ekleyelim.
Hamur kıvam aldıktan sonra yarım ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp istediğimiz biçimleri verelim
Tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susamları serpiştirelim.
Bu ortada bir adet yumurta sarısı daha ekledim.
Üzerine iki yumurta sarısı anca yetti.
Evvelden ısınmış 180 derecelik fırında denetimli halde pişirelim.
Üzeri istenilen renkte olunca fırından alalım soğuyunca kendini toparlayınca kıyır kıyır oluyor afiyet olsun
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım türk kahve fincanı sirke (Üzüm sirkesi kullandım)
2 adet yumurta (Sarının birini üzeri için ayıralım)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2.5 tatlı kaşığı mahlep (Kesinlikle kullanın)
4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
Susam
Çörek otu
Mavi haşhaş
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Mahlepli) Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında ki margarini kaba alıp elimizle ezelim güzelce.
Sonra sarfiyat materyalleri katalım en geriye da unu ve kabartma tozunu katalım.
Unu denetimli ekleyelim.
Hamur kıvam aldıktan sonra yarım ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp istediğimiz biçimleri verelim
Tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susamları serpiştirelim.
Bu ortada bir adet yumurta sarısı daha ekledim.
Üzerine iki yumurta sarısı anca yetti.
Evvelden ısınmış 180 derecelik fırında denetimli halde pişirelim.
Üzeri istenilen renkte olunca fırından alalım soğuyunca kendini toparlayınca kıyır kıyır oluyor afiyet olsun