Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (İsteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
2 adet şekersiz damla sakız aromalı sakız
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
Sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika çırpalım.
Ardından 2 adet sakız ekleyelim eriyip kaybolana kadar güzelce karıştıralım.Damla sakızı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
Dilediğimiz şekilde servis kaselerine koyup üzerini süsleyelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben en çok file bademi yakıştırıyorum.Deneyenlere afiyet şifa olsun
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı (İsteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
2 adet şekersiz damla sakız aromalı sakız
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
Sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika çırpalım.
Ardından 2 adet sakız ekleyelim eriyip kaybolana kadar güzelce karıştıralım.Damla sakızı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
Dilediğimiz şekilde servis kaselerine koyup üzerini süsleyelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben en çok file bademi yakıştırıyorum.Deneyenlere afiyet şifa olsun
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı