Baykuş Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 buçuk-4 bardak un (kontrollü)
Üzerine
Damla çikolata
Kaysı çekirdeği yahut badem
Baykuş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki gereçlerimizi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamuru merdane ile açıp (çok inceltmeden) su bardağı ile yuvarlak formlar çıkaralım.
Daha sonra üzerine iki tane gözleri için hamur yuvarlayalım.
Resimlerde görüldüğü üzere her gözün üzerine damla çikolata batıralım.
Gagası için badem yahut kaysı çekirdeği kullanıp,yine bardakla kanatlarının formunu, çatalla ise ayaklarının halini verelim.
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Bu tarifle 2 çeşit yaptım.
Baykuş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 buçuk-4 bardak un (kontrollü)
Üzerine
Damla çikolata
Kaysı çekirdeği yahut badem
Baykuş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki gereçlerimizi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamuru merdane ile açıp (çok inceltmeden) su bardağı ile yuvarlak formlar çıkaralım.
Daha sonra üzerine iki tane gözleri için hamur yuvarlayalım.
Resimlerde görüldüğü üzere her gözün üzerine damla çikolata batıralım.
Gagası için badem yahut kaysı çekirdeği kullanıp,yine bardakla kanatlarının formunu, çatalla ise ayaklarının halini verelim.
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Bu tarifle 2 çeşit yaptım.
Baykuş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı