Bayram Semirseği (Sembusek) Nasıl Yapılır
Resimli Bayram Semirseği (Sembusek) Tarifi
Bayram Semirseği (Sembusek) Yapılışı
Bayram Semirseği (Sembusek) Resimli Tarif
Mardin Sembusek Tarifi
imagesbayramsemirsegisembusektarifiresimli5ad43473061f1
Bayram Semirseği (Sembusek) İcin Kullanılan Malzemeler :
1 kg baklava yufkası (yoksa evde hazır unla hazırlanabilir)
600 gr kuşbaşı koyun eti
4 orta boy soğan
400gr margarin (Tereyağı)
tuz
karabiber
Bayram Semirseği (Sembusek) Tarifi :
Et guzelce yıkanıp 2 kaşık tereyağında bakır veya celik tencerede yavaş yavaş suyunu cekinceye kadar kavrulur Soğanlar ince doğranıp yağda sarartılır Kavrulan et havanda tel tel oluncaya kadar dovulur (Aynı işlem et oğutucusunde yapılabilir) Ete; soğan karabiber,tuz ilave edilerek karıştırılır Bir yufka alınarak tezgah ustune acılır,eritilmiş yağ uc kaşık) uzerinde gezdirilir Ust ve alt kenarları ortada ağız ağıza gelecek şekilde katlanır Ust parca ortadan diğerinin ustune tekrar katlanır Dort veya beş kareye bolunur Her karenin ortasına harc konarak ucgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilip ustleri yağlanır,orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
Resimli Bayram Semirseği (Sembusek) Tarifi
Bayram Semirseği (Sembusek) Yapılışı
Bayram Semirseği (Sembusek) Resimli Tarif
Mardin Sembusek Tarifi
imagesbayramsemirsegisembusektarifiresimli5ad43473061f1
Bayram Semirseği (Sembusek) İcin Kullanılan Malzemeler :
1 kg baklava yufkası (yoksa evde hazır unla hazırlanabilir)
600 gr kuşbaşı koyun eti
4 orta boy soğan
400gr margarin (Tereyağı)
tuz
karabiber
Bayram Semirseği (Sembusek) Tarifi :
Et guzelce yıkanıp 2 kaşık tereyağında bakır veya celik tencerede yavaş yavaş suyunu cekinceye kadar kavrulur Soğanlar ince doğranıp yağda sarartılır Kavrulan et havanda tel tel oluncaya kadar dovulur (Aynı işlem et oğutucusunde yapılabilir) Ete; soğan karabiber,tuz ilave edilerek karıştırılır Bir yufka alınarak tezgah ustune acılır,eritilmiş yağ uc kaşık) uzerinde gezdirilir Ust ve alt kenarları ortada ağız ağıza gelecek şekilde katlanır Ust parca ortadan diğerinin ustune tekrar katlanır Dort veya beş kareye bolunur Her karenin ortasına harc konarak ucgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilip ustleri yağlanır,orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir