Bazlama (Tam Tarif) Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
6, 5-7 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bazlama (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı
Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaba alalım.
Biraz bu halde mayanın etkin olmasını bekleyelim daha sonra azar azar onumuz ek edelim her vakit dediğimiz üzere on kalitesine nazaran farklılık gösterir bu yüzden azar azar denetimi koymakta yarar var.
Lakin yeterlice özleşene kadar yoralım esasen aslında hamur kendisini elinizden bıraktığında anlarsınız ki o hamur artık olmuştur.
Daha sonra ağzını kapatalım hoş bir halde saralım sıcak bir yerde 20 dakika yarım saat ortası mayası gelmiş olacaktır.
Mayalanan hamuru bezeleri bölelim ben birazcık minik yaptım birazını büyük yaptım o yüzden sekiz adet üç tanesi büyük beş tanesi küçük bazlama çıktı bu tanımı ile.
Daha sonra elimizle bezeleri ayırdığımız hamurları açıyoruz açtığımız bezeleri bir sofra bezinin üzerine alalım orda da 5 dakika mayalanmasını bekleyelim.
Kalın tabanlı bir tava ile bazlamaları pişirelim pişirirken dikkat etmemiz gereken konu bir yüzü kızarmadan çabucak zıt tarafını çevirelim ki ısı içerisinde kalsın dışı kabuk bağlasın puf puf bazlamalarımız olsun.
Başka tarafını kızarana kadar bekle ve sonra tekrar kızarmasına müsaade vermediğini yüzünü nar üzere kızart bu biçimde yapınca bazlamanın kabardığını anlayacaksınız bu biçimde içi de çiğ kalmamış olacaktır.
Hepsi bu kadar arkadaşlar aslında çok kolay lakin biraz püf nokta gerektiren bir tanım şimdiden hepinizin ellerine sıhhat deneyenlere afiyet olsun fotoğraflarınızı bekliyorum
4 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
6, 5-7 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bazlama (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı
Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaba alalım.
Biraz bu halde mayanın etkin olmasını bekleyelim daha sonra azar azar onumuz ek edelim her vakit dediğimiz üzere on kalitesine nazaran farklılık gösterir bu yüzden azar azar denetimi koymakta yarar var.
Lakin yeterlice özleşene kadar yoralım esasen aslında hamur kendisini elinizden bıraktığında anlarsınız ki o hamur artık olmuştur.
Daha sonra ağzını kapatalım hoş bir halde saralım sıcak bir yerde 20 dakika yarım saat ortası mayası gelmiş olacaktır.
Mayalanan hamuru bezeleri bölelim ben birazcık minik yaptım birazını büyük yaptım o yüzden sekiz adet üç tanesi büyük beş tanesi küçük bazlama çıktı bu tanımı ile.
Daha sonra elimizle bezeleri ayırdığımız hamurları açıyoruz açtığımız bezeleri bir sofra bezinin üzerine alalım orda da 5 dakika mayalanmasını bekleyelim.
Kalın tabanlı bir tava ile bazlamaları pişirelim pişirirken dikkat etmemiz gereken konu bir yüzü kızarmadan çabucak zıt tarafını çevirelim ki ısı içerisinde kalsın dışı kabuk bağlasın puf puf bazlamalarımız olsun.
Başka tarafını kızarana kadar bekle ve sonra tekrar kızarmasına müsaade vermediğini yüzünü nar üzere kızart bu biçimde yapınca bazlamanın kabardığını anlayacaksınız bu biçimde içi de çiğ kalmamış olacaktır.
Hepsi bu kadar arkadaşlar aslında çok kolay lakin biraz püf nokta gerektiren bir tanım şimdiden hepinizin ellerine sıhhat deneyenlere afiyet olsun fotoğraflarınızı bekliyorum