Bazlama (Tam Tarif)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bazlama (Tam Tarif) Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya
6, 5-7 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Bazlama (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı

Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaba alalım.
Biraz bu halde mayanın etkin olmasını bekleyelim daha sonra azar azar onumuz ek edelim her vakit dediğimiz üzere on kalitesine nazaran farklılık gösterir bu yüzden azar azar denetimi koymakta yarar var.
Lakin yeterlice özleşene kadar yoralım esasen aslında hamur kendisini elinizden bıraktığında anlarsınız ki o hamur artık olmuştur.
Daha sonra ağzını kapatalım hoş bir halde saralım sıcak bir yerde 20 dakika yarım saat ortası mayası gelmiş olacaktır.
Mayalanan hamuru bezeleri bölelim ben birazcık minik yaptım birazını büyük yaptım o yüzden sekiz adet üç tanesi büyük beş tanesi küçük bazlama çıktı bu tanımı ile.
Daha sonra elimizle bezeleri ayırdığımız hamurları açıyoruz açtığımız bezeleri bir sofra bezinin üzerine alalım orda da 5 dakika mayalanmasını bekleyelim.
Kalın tabanlı bir tava ile bazlamaları pişirelim pişirirken dikkat etmemiz gereken konu bir yüzü kızarmadan çabucak zıt tarafını çevirelim ki ısı içerisinde kalsın dışı kabuk bağlasın puf puf bazlamalarımız olsun.
Başka tarafını kızarana kadar bekle ve sonra tekrar kızarmasına müsaade vermediğini yüzünü nar üzere kızart bu biçimde yapınca bazlamanın kabardığını anlayacaksınız bu biçimde içi de çiğ kalmamış olacaktır.
Hepsi bu kadar arkadaşlar aslında çok kolay lakin biraz püf nokta gerektiren bir tanım şimdiden hepinizin ellerine sıhhat deneyenlere afiyet olsun fotoğraflarınızı bekliyorum
 

Similar threads

  • Soru
Balon Bazlama Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 paket instant maya ( ya da 1 küp yaş maya) 7,5 su bardağı un Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ispanaklı Bazlama Tanımı İçin Materyaller 3 buçuk su bardağı un 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 paket instant maya Tuz, 1 yemek kaşığı şeker İç gereci için Yarım kg ıspanak 1 adet soğan 200gr kıyma 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Baharatlar Ispanaklı Bazlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılıtılmış süt (toplamda 330 ml) 1,5 su bardağı ılıtılmış su (toplamda 330 ml) 1 adet yaş maya (yada yerine 1 paket instant maya) 1 silme yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ (en son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 3- 4 su bardağı ortası un ( un markaya nazaran kıvamda değişiklik gösterebilir. ) 1 paket kuru instant maya 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker Tuz Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yoğurulan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pastahane Pidesi (Ev Yapımı) Tanımı İçin Materyaller 1 paket instant maya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 buçuk su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir Üzeri için: Yumurta sarısı Tercihen: çörekotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt