Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
Un
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, tuz, şeker ,maya ve sıvı yağ karıştırılır.
Un azar azar kontrollü olarak eklenir.
Hamur toparlanmaya başlayınca tezgahta yoğurursanız daha güzel bir hamur olacaktır.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
10 dk dinlendirilen hamur 4 eşit parçaya bölünür.
Unlanmış tezgahta 22 cm çapında 1 cm kalınlığında açılır.
Kısık ateşte önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirilir.
Pişen bazlamalar sofra arasında bekletilir.
Afiyet olsun.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
Un
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, tuz, şeker ,maya ve sıvı yağ karıştırılır.
Un azar azar kontrollü olarak eklenir.
Hamur toparlanmaya başlayınca tezgahta yoğurursanız daha güzel bir hamur olacaktır.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
10 dk dinlendirilen hamur 4 eşit parçaya bölünür.
Unlanmış tezgahta 22 cm çapında 1 cm kalınlığında açılır.
Kısık ateşte önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirilir.
Pişen bazlamalar sofra arasında bekletilir.
Afiyet olsun.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı