Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
Tereyağı
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç tüm malzemeleri alıp, yoğuralım.
Sonra kontrollü bir şekilde unu da ekleyerek hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım ve un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerini temiz bir bez ile örtüp 35 dakika tepsi mayası verelim.
Mayalandıktan sonra, hamurları orta boylarda yuvarlak olacak şekilde açalım.
Arkalı önlü pişirelim ve tereyağı ile yağlayalım. Aynı işlemi hepsine tekrarlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
Tereyağı
Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç tüm malzemeleri alıp, yoğuralım.
Sonra kontrollü bir şekilde unu da ekleyerek hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım ve un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerini temiz bir bez ile örtüp 35 dakika tepsi mayası verelim.
Mayalandıktan sonra, hamurları orta boylarda yuvarlak olacak şekilde açalım.
Arkalı önlü pişirelim ve tereyağı ile yağlayalım. Aynı işlemi hepsine tekrarlayalım. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı