Bebek Bisküvisi (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı pirinç unu yada yulaf unu
1 yemek kaşığı irmik
1 yumurta – bir yaş altı bebekler için yalnızca sarısı
Yarım çay bardağı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
Bebek Bisküvisi (Pratik) Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler kaba alınır güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan kendini toplayan bir hamur olması lazım.
Küçük kesimler alıp çatalla iz yapın ve tepsiye dizin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk denetimli pişirilir.
Fırın kapandıktan sonra 5 dk fırının içinde bekletin sonra çıkarın. Soğumaya bırakın.
Afiyet olsun bebişlere.
1 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı pirinç unu yada yulaf unu
1 yemek kaşığı irmik
1 yumurta – bir yaş altı bebekler için yalnızca sarısı
Yarım çay bardağı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
Bebek Bisküvisi (Pratik) Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler kaba alınır güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan kendini toplayan bir hamur olması lazım.
Küçük kesimler alıp çatalla iz yapın ve tepsiye dizin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk denetimli pişirilir.
Fırın kapandıktan sonra 5 dk fırının içinde bekletin sonra çıkarın. Soğumaya bırakın.
Afiyet olsun bebişlere.