Bebek Peyniri

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Bebek Peyniri Tanımı İçin Gereçler
5 litre günlük süt
5 adet orta uzunluk limon (sıkılmış)

Bebek Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütümüzü harlı ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayan sütümüzün içine sıktığımız limonları koyuyoruz.
Limonları koyunca süt kesilecektir. 5-10 dk kendi halinde kaynatıyoruz.
Altını kapatıp 30 dk dinlendiriyoruz. (peynir tabana çökecektir suyunu süzmek daha kolay olacaktır).
Bir tülbent yardımıyla peynirimizi süzüyoruz ve sıkıyoruz.
Bir kabin içine suyunun akması için tülbentle bir arada yerleştiriyoruz. (süzgeç olabilir).
Yaklaşık 2-2. 5 saat soğuması ve suyunun akması için bekletiyoruz. (ara orta siz de sıkabilirsiniz daha kolay akması için, ben çok bekletip sıkmıyorum çok kuru hoşuma gitmiyor).
Kalıp halinde olsun isterseniz ağır bir şeyle üstüne bastırabilirsiniz. Ben lor halinde bebeğime yedirmeyi tercih ediyorum.
Dilediğiniz büyüklükte kavanozlara koyup buzdolabına koyabilirsiniz.
Büyük tencere yoktu o yüzden ben iki farklı tencerede yaptım.1 litreye 1 adet limon formunda oluyor.
Bebislere afiyet olsun

Bebek Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı İçin Gereçler 1 litre çiğ süt 1 kibrit kutusu beyaz peynir Tuz (isteğe bağlı) Konutta %100 Doğal Labne Peyniri (Dışardan Almaya Son!) Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım, orta sıra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt