Son konular

Beğendili Beyti

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beğendili Beyti Tanımı İçin Gereçler

Köfte için;
500 gram yağlı köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Köfte baharı
Kimyon -karabiber-pul biber
Ekmek içi yahut galeta unu
Tuz
Köfteleri sarmak için;
2 adet yufka/lavaş
Patlıcan beğendi için;
6 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Sos;
3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir kase yoğurt
Tuz
Karabiber

Beğendili Beyti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları közleyin. Közlediğiniz patlıcanların içlerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın.
Bu ortada köfte için gerekli materyalleri bir kabın içine koyup uygunca yoğurun.
Kabın ağzını streç sinema ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Beşamel sos için, tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine unu koyup, unun kokusu gidinceye kadar kavurun. Azar azar soğuk sütü ekleyip, orta ateşte daima çırparak sos kıvamına getirin.
Sos kıvamına gelince tuzunu ve rendelenmiş kaşar peynirini ek edip karıştırın ve ocaktan alın.
Doğradığınız patlıcanları içine katıp karıştırın.
Lavaşı serin.
Dinlendirdiğiniz köftenizi yassı bir rulo yapıp yufkanın kısa kenarı boyunca yayarak koyun ve kenarlarını kapatıp sarın.
Dilimleyerek şişlere geçirin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Bu ortada sos tavanıza domates rendesini koyup içine doğranmış sarımsaklarınızı ve biber salçasını ek edin ve kavurmaya başlayın.
Sıcak suyunu da koyup birkaç dakika daha pişirin ve tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
Servis tabağınıza birkaç kaşık patlıcan beğendi koyun.
Üzerine dilimlediğiniz yufkalı köftelerinizden 1-2 dilim koyun.
Her birinin üzerine evvel bir tatlı kaşığı yoğurt daha sonrada domatesli sosunuzdan koyup sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
 
Üst Alt