Beğendili Gul Borek Tarifi Resimli Nasıl Olur
Beğendili Gul Borek Tarifi
MALZEMELER
6 kişilik
• 3 adet yufka
• 3 adet patlıcan
• 1 adet limonun suyu
• 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 corba kaşığı margarin
• 2 corba kaşığı un
• 2 su bardağı sut
• Tuz, karabiber
• Sos icin: 1 adet yumurta
• 1 su bardağı sut
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları iyice yıkayın Kuruladıktan sonra kozleyin İclerini cıkarıp, limon suyunda bekletin Bir tencerede margarin ile unu kavurun Uzerine sutu surekli karıştırarak ekleyin Koyu bir kıvama gelirnceye dek karıştırıp, pişirin Limonlu suda beklettiğiniz kozlenmiş patlıcan iclerini suzun Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin Yufkaları buyuk ucgenler şeklinde kesin Yufka parcasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yaylak koyun Gevşek bir sigara boreği gibi sarin Ucundan itibaren kıvırıp, gul şekli verin Uzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gul borekleri dizin Bir kabın icinde 1 su bardağı sutu yumurtayla birlikte karıştırıp, iyice cırpın Gul boreğin uzerine bolca surun 190 derece fırında gul boreklerin uzeri pembeleşinceye dek pişirin ve servis yapın
imagesbegendiligulborektarifiresimli5ad45c052e1b9
Beğendili Gul Borek Tarifi
MALZEMELER
6 kişilik
• 3 adet yufka
• 3 adet patlıcan
• 1 adet limonun suyu
• 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 corba kaşığı margarin
• 2 corba kaşığı un
• 2 su bardağı sut
• Tuz, karabiber
• Sos icin: 1 adet yumurta
• 1 su bardağı sut
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları iyice yıkayın Kuruladıktan sonra kozleyin İclerini cıkarıp, limon suyunda bekletin Bir tencerede margarin ile unu kavurun Uzerine sutu surekli karıştırarak ekleyin Koyu bir kıvama gelirnceye dek karıştırıp, pişirin Limonlu suda beklettiğiniz kozlenmiş patlıcan iclerini suzun Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin Yufkaları buyuk ucgenler şeklinde kesin Yufka parcasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yaylak koyun Gevşek bir sigara boreği gibi sarin Ucundan itibaren kıvırıp, gul şekli verin Uzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gul borekleri dizin Bir kabın icinde 1 su bardağı sutu yumurtayla birlikte karıştırıp, iyice cırpın Gul boreğin uzerine bolca surun 190 derece fırında gul boreklerin uzeri pembeleşinceye dek pişirin ve servis yapın
imagesbegendiligulborektarifiresimli5ad45c052e1b9