Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
Izgara kelebek için
4 parça tavuk kelebek( marketlerde var mı bilmiyorum, ben kendi tavukçum dan alıyorum.her tavuktan 1 tane çıkan ama aşırı lezzetli olan bir bölümü)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
Beğendi için
2 orta boy patlıcan
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba yoğurt, salça, zeytinyağ ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Kelebekleri tek tek sosa bulayıp bir kaba alıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Beğendi için patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp bir kaç yerinden delip közlüyoruz.
Közlenen patlıcanları bir kesme tahtasına alıp küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayalım.
Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip ocağa alalım.
Isınan tavaya patateslerimizi dizelim.
Üzerlerine sadece tuz gezdirip kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakalım. Bir tarafı kızaran patatesleri aynı işlemi diğer taraflarını da uygulayalım.
Yapışmaz tava (tost makinasına da yerleştirebilirsiniz. ) tavukları sıralayıp orta ateşin biraz altında arkalı önlü pişirelim.
Tavaya hiç yağ eklemeyelim çünkü etlerimiz soslu olmasından dolayı ihtiyaç yok yapışmayacaktır.
Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Yağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sonrasında yavaş yavaş sütü ilave edip devamlı karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelen beşamel sosa tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
En son patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dk ara ara karıştırıp altını kapatıyoruz.Hafif ama bir o kadar da lezzetli bir menü oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun.
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Izgara kelebek için
4 parça tavuk kelebek( marketlerde var mı bilmiyorum, ben kendi tavukçum dan alıyorum.her tavuktan 1 tane çıkan ama aşırı lezzetli olan bir bölümü)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
Beğendi için
2 orta boy patlıcan
1.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba yoğurt, salça, zeytinyağ ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Kelebekleri tek tek sosa bulayıp bir kaba alıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Beğendi için patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp bir kaç yerinden delip közlüyoruz.
Közlenen patlıcanları bir kesme tahtasına alıp küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayalım.
Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip ocağa alalım.
Isınan tavaya patateslerimizi dizelim.
Üzerlerine sadece tuz gezdirip kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakalım. Bir tarafı kızaran patatesleri aynı işlemi diğer taraflarını da uygulayalım.
Yapışmaz tava (tost makinasına da yerleştirebilirsiniz. ) tavukları sıralayıp orta ateşin biraz altında arkalı önlü pişirelim.
Tavaya hiç yağ eklemeyelim çünkü etlerimiz soslu olmasından dolayı ihtiyaç yok yapışmayacaktır.
Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Yağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sonrasında yavaş yavaş sütü ilave edip devamlı karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelen beşamel sosa tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
En son patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dk ara ara karıştırıp altını kapatıyoruz.Hafif ama bir o kadar da lezzetli bir menü oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun.
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı