Beğendili Mantar Tarifi İçin Malzemeler
Mantarlı harç için
400 gram mantar
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tuz
Beğendi için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt ( koyu olursa ilave biraz daha ilave edelim)
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
3 tane közlenmiş patlıcan
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beğendili Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et sevmeyenler yada mantar hayranı olanlar için şahane bir alternatif
Öncelikle patlıcanları dilerseniz fırında dilerseniz közleme aparatında pişirelim, mantarları temizleyip doğrayalım.
Doğranmış soğanı tavaya alalım üzerine sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
Biraz kavrulunca sarımsağı ilave edelim üzerine doğranmış mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım.
Suyunu çekip pişen mantarları bir tabağa alalım.
Közlenmiş patlıcanları soyup sarımsak ezeceği yardımıyla dövelim.
Aynı tavaya beğendi için tereyağı alalım eriyince üzerine unu ilave edip kavurmaya başlayalım.
Kokusu hafif çıkınca, yavaş yavaş sürekli karıştırarak sütü ekleyelim koyu olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
Topak kalmaması için güzelce karıştıralım.
Üzerine tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım hafif koyulaşan sosu ocaktan alıp üzerine ezilmiş patlıcan, ve mantarı ekleyelim birazda kaşar peyniri rendesi serpelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız harcı kare borcama aktarıp yayalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
15-20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Beğendili Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Mantarlı harç için
400 gram mantar
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Biraz tuz
Beğendi için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt ( koyu olursa ilave biraz daha ilave edelim)
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
3 tane közlenmiş patlıcan
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beğendili Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et sevmeyenler yada mantar hayranı olanlar için şahane bir alternatif
Öncelikle patlıcanları dilerseniz fırında dilerseniz közleme aparatında pişirelim, mantarları temizleyip doğrayalım.
Doğranmış soğanı tavaya alalım üzerine sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
Biraz kavrulunca sarımsağı ilave edelim üzerine doğranmış mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım.
Suyunu çekip pişen mantarları bir tabağa alalım.
Közlenmiş patlıcanları soyup sarımsak ezeceği yardımıyla dövelim.
Aynı tavaya beğendi için tereyağı alalım eriyince üzerine unu ilave edip kavurmaya başlayalım.
Kokusu hafif çıkınca, yavaş yavaş sürekli karıştırarak sütü ekleyelim koyu olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
Topak kalmaması için güzelce karıştıralım.
Üzerine tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım hafif koyulaşan sosu ocaktan alıp üzerine ezilmiş patlıcan, ve mantarı ekleyelim birazda kaşar peyniri rendesi serpelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız harcı kare borcama aktarıp yayalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
15-20 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Beğendili Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı