Belen Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
️500 gram süt dana kuşbaşı
️2 adet domates
️2 adet soğan
️2 diş sarımsak
️1 adet kırmızı + 1 yeşil biber
️1 tatlı kaşığı karabiber ️
1 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı nane tozu ️
1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
️1 yemek kaşığı biber salçası
️100g tereyağı ️
1 su bardağı su
Belen Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesi,soğanı,sarımsağımızı ve biberi küçük küpler halinde kesin.
Bir tepsiye dizip üzerine baharatları serpin.
Şimdi eti üzerine koyun.
100g tereyağımızı üzerine dağıtın.
1 bardak su ile biber salçamızı karıştırıp et ve sebzelerin üzerine dökün.
200 derecede fırında yaklaşık 1. 5 saat pişirin.
Belen Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️500 gram süt dana kuşbaşı
️2 adet domates
️2 adet soğan
️2 diş sarımsak
️1 adet kırmızı + 1 yeşil biber
️1 tatlı kaşığı karabiber ️
1 tatlı kaşığı tuz
️1 tatlı kaşığı nane tozu ️
1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
️1 yemek kaşığı biber salçası
️100g tereyağı ️
1 su bardağı su
Belen Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesi,soğanı,sarımsağımızı ve biberi küçük küpler halinde kesin.
Bir tepsiye dizip üzerine baharatları serpin.
Şimdi eti üzerine koyun.
100g tereyağımızı üzerine dağıtın.
1 bardak su ile biber salçamızı karıştırıp et ve sebzelerin üzerine dökün.
200 derecede fırında yaklaşık 1. 5 saat pişirin.
Belen Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı