Benim Çorbam Tanımı İçin Gereçler
1 adet soğan
1 adet sivri yeşil biber
1 adet havuç
1 adet orta uzunluk patates
Yarım kıyma (avuç kadar)
Yarım bardak kırık pirinç
Yarım bardak bulgur
İstediğiniz kadar su
Tuz
Fesleğen
Yenibahar
Üzeri için;
Yağ
Salça
Nane
Kırmızı pul biber
Benim Çorbam Tanımı Yapılışı
Birinci evvel küp küp doğranmış soğan, yeşil biber, patates ve havuçu sıvı yağla kavuralım.
Hepsi piştikten sonra kıymayı kavuralım.
Kıyma da kavrulduktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçle bulguru ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine suyumuzu ekliyoruz.
Üzeri için; başka bir tava da yağ ekleyip, üzerine salçayı ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz. Çorbaya döküyoruz.
Afiyet olsun. ! .
1 adet soğan
1 adet sivri yeşil biber
1 adet havuç
1 adet orta uzunluk patates
Yarım kıyma (avuç kadar)
Yarım bardak kırık pirinç
Yarım bardak bulgur
İstediğiniz kadar su
Tuz
Fesleğen
Yenibahar
Üzeri için;
Yağ
Salça
Nane
Kırmızı pul biber
Benim Çorbam Tanımı Yapılışı
Birinci evvel küp küp doğranmış soğan, yeşil biber, patates ve havuçu sıvı yağla kavuralım.
Hepsi piştikten sonra kıymayı kavuralım.
Kıyma da kavrulduktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçle bulguru ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine suyumuzu ekliyoruz.
Üzeri için; başka bir tava da yağ ekleyip, üzerine salçayı ekliyoruz. Baharatları ekliyoruz. Çorbaya döküyoruz.
Afiyet olsun. ! .