Son konular

Berliner (Alman Çöreği)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler
4+1/2 (yarım) su bardağı un
100 gr erimiş tereyağı
2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağından az fazla ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
1 paket vanilya
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
İç dolgu için;
Çikolata sosu meyve sosu yada püre haline getirilmiş bir reçel
Üzeri için ;
Pudra şekeri

Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu derince bir kaba aldım.
Ortasını havuz üzere açtım ılık süt şeker mayayı ekledim yavaşça karıştırdım.
Yumurtaları, tereyağı vanilya ve tuzu ekleyip 7-8 dk yoğurdum hamur elastik bir hal alınca üzerini kapatıp 1saat mayalandırdım.
Mayalanan hamuru 12 modüle böldüm.
Unlanmış tepsiye beze yapıp hafif yatsı formu verip dizdim.
Tepsi mayası için de üzerini pak bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirdim.
Kızartmak için genişçe bir tencereye 1 lt. Yakın sıvı yağ alıp ısıttım.
Yağı çok kızdırmadan ( burda dikkat etmemiz gereken yağı 160°ısıtacağız her zamanki üzere çok kızdırma yapmıyoruz).
Hamurlarımı nazikçe mayasını söndürmeden alıp yağ tenceresine dizdim, ocağı kısık ateşe aldım.
Kapağını kapattım ki hamurlar şişsin 1-2 dk kadar sonra aksi çevirdim lakin siz ortada denetim edin ocaktan ocağa değişebilir.
Diğer taraflarını da kızarttım havlu kağıt üzerine berliner leri aldım.
İyice soğuduktan sonra içlerini kenardan delik açıp şırıngalı meyve sosu ve çikolata dolgusu ile doldurup pudra şekeri ile süsledim.
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık süt Yarım paket maya 2 yemek kaşığı dolusu şeker 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket vanilya 4.5 su bardağı un Krema materyalleri; 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta 1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt 50 gram eritilmiş tereyağ 2 yemek kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 250 gram un( denetimli ekleyelim) Kızartmak için; Sıvı yağ İçi için; Çilek marmelattı(yada rastgele bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1.5 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker 1 yemek kaşığı kuru instant maya 1 paket vanilya 3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim) İç Dolgusu İçin; 2.5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 2 yumurta 1 paket yaş maya 2 yemek kaşığı şeker 70 gr tereyağ oda sıcaklığında 1 çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak) Kızartmak İçin Sıvı yağ Dış Kısmını Bulamak İçin 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 4 yemek kaşığı şeker 2 adet yumurta 1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı Vanilya Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı ) 1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt