Son konular

Berliner (Alman Çöreği)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı kuru instant maya
1 paket vanilya
3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim)
İç Dolgusu İçin;
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak İçin ;
Sıvı yağ
Bulamak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın karışımı

Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu uygun bir kapta yoğuruyoruz öncelikle süt, instant maya, şeker, sütü bir küçük kasede erimesini sağlıyoruz.
Büyük bir kasede yumurta ve erittiğimiz karışımı ekleyip vanilya,un ekleyip yoğuruyoruz.
Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp yarım saat aktifleşmesini bekliyoruz.
Kremayı yapıyoruz tüm malzemeleri ekleyip süt, nişasta, un, şeker, vanilya, yumurta sarısı tenceremize ekleyip göz göz oluncaya kadar karıştırıyoruz ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip altını kapatıyoruz.
Hamurumuz aktifleştikten sonra tezgahın üzerini hafif unlayıp 1 cm kalınlığında açıp bardak ile şekil verdikten sonra bol yağda kızartıyoruz. Ben biraz fazla kızarttım sizler daha az kızartabilirsiniz
Kızaran hamurları toz şeker, tarçın karışımına buluyoruz ve soğuyan kremamızı kaşık ucuyla veya keserek içerisini dolduruyoruz servis tabağımıza alıp afiyetle tüketiyoruz afiyetler olsun instacanlarr ❄. Daha çok pratik tarif için beğenip kaybetmeyi ve o güzel yorumlarınız eksik etmeyin ❄.
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık süt Yarım paket maya 2 yemek kaşığı dolusu şeker 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket vanilya 4.5 su bardağı un Krema materyalleri; 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 4 yemek kaşığı şeker 2 adet yumurta 1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı Vanilya Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı ) 1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un 100 gr erimiş tereyağı 2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısı Yarım su bardağından az fazla ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker 1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya 1 paket vanilya 1/2 (yarım) çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 2 yumurta 1 paket yaş maya 2 yemek kaşığı şeker 70 gr tereyağ oda sıcaklığında 1 çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak) Kızartmak İçin Sıvı yağ Dış Kısmını Bulamak İçin 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi İçin Malzemeler 110 gram tereyağı ( oda ısısında ) 3 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 paket kuru maya 1 paket vanilya 2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt