Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım paket maya
2 yemek kaşığı dolusu şeker
100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya
4.5 su bardağı un
Krema materyalleri;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
2.5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, maya, margarin,yumurta,tuz ,vanilya yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım ve hamuru azar azar ekleyelim.
Hamurun kıvamı kıymetli ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonra hamuru 7 dk kadar yoğuralım, daha sonra hamuru 1. 5 saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra hamuru eşit modüllere bölelim fazla büyük olmasın ve 30 dk kadar daha dinlendirelim.
Ters çevirip kızmamış yağa atalım.
Üstünü kapatalım güzelce kızartalım.
Daha sonra peçetenin üstüne alıp yağlarından arındıralım.
Krema için tüm materyalleri tenceremize alalım ve karıştıralım .
Yaklaşık 7 dakika kadar karıştıracağız .
Krema top top olmaya başladığı vakit içine bir yemek kaşığı tereyağı atarak ocağımızın üzerinden alalım ,soğumaya bırakalım.
Hamurların orta taraflarından artlı önlü delip, buzdolabı poşeti içine aldığımız kremayı sıkalım.
İçine krema ,marmelat, çikolata sıkalım ve üstüne pudra şekeri yahut olağan şekere bulaya ilirsiniz. Soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı ılık süt
Yarım paket maya
2 yemek kaşığı dolusu şeker
100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya
4.5 su bardağı un
Krema materyalleri;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
2.5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, maya, margarin,yumurta,tuz ,vanilya yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım ve hamuru azar azar ekleyelim.
Hamurun kıvamı kıymetli ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonra hamuru 7 dk kadar yoğuralım, daha sonra hamuru 1. 5 saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra hamuru eşit modüllere bölelim fazla büyük olmasın ve 30 dk kadar daha dinlendirelim.
Ters çevirip kızmamış yağa atalım.
Üstünü kapatalım güzelce kızartalım.
Daha sonra peçetenin üstüne alıp yağlarından arındıralım.
Krema için tüm materyalleri tenceremize alalım ve karıştıralım .
Yaklaşık 7 dakika kadar karıştıracağız .
Krema top top olmaya başladığı vakit içine bir yemek kaşığı tereyağı atarak ocağımızın üzerinden alalım ,soğumaya bırakalım.
Hamurların orta taraflarından artlı önlü delip, buzdolabı poşeti içine aldığımız kremayı sıkalım.
İçine krema ,marmelat, çikolata sıkalım ve üstüne pudra şekeri yahut olağan şekere bulaya ilirsiniz. Soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı