Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
70 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Dış Kısmını Bulamak İçin
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İç Dolgusu İçin
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülmelik çikolata
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı
Süt, maya, şeker karıştırma kabına alınır. Un ek edilir ve 10 dakika yoğrulur. Sırası ile yumurta, tereyağ eklenir.
Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un eği yapılır tuzu eklenir 5 dakika daha yoğrulur yoğurma süreci bitirilir. 1 saat mayalanması için bekletilir.
Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır hafif un serpilmiş tepsiye aralıklı hamurlar dizilir, üzeri örtülerek 2 saat daha mayalanma süreci uygulanır.
Kızdırılmış bol yağ ile orta ateşte gerili önlü krapfenler kızartılır. Peçete üzerine alınır. Şeker ve tarçına bulanır.
Pipet yardımı ile çikolata sıkmak için delikler açılır. Böylece her yerine çikolata ulaşacaktır. Buzdolabı poşetine çikolata koyulur. Poşetin ucuna minik delik açılır ve berliner iç dolguları yapılır. Afiyet olsun .
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
70 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Dış Kısmını Bulamak İçin
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İç Dolgusu İçin
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülmelik çikolata
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı
Süt, maya, şeker karıştırma kabına alınır. Un ek edilir ve 10 dakika yoğrulur. Sırası ile yumurta, tereyağ eklenir.
Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un eği yapılır tuzu eklenir 5 dakika daha yoğrulur yoğurma süreci bitirilir. 1 saat mayalanması için bekletilir.
Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır hafif un serpilmiş tepsiye aralıklı hamurlar dizilir, üzeri örtülerek 2 saat daha mayalanma süreci uygulanır.
Kızdırılmış bol yağ ile orta ateşte gerili önlü krapfenler kızartılır. Peçete üzerine alınır. Şeker ve tarçına bulanır.
Pipet yardımı ile çikolata sıkmak için delikler açılır. Böylece her yerine çikolata ulaşacaktır. Buzdolabı poşetine çikolata koyulur. Poşetin ucuna minik delik açılır ve berliner iç dolguları yapılır. Afiyet olsun .