Son konular

Berliner (Kreması Dondurma Tadında)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Berliner (Kreması Dondurma Tadında) Tanımı İçin Gereçler

Hamur İçin
125 ml süt (Yarım su bardağı)
1 paket yaş maya
60 gram tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
2 yumurta
60 gram şeker (5 yemek kaşığı)
1 tutam tuz
500 gram un (2, 5 su bardağı)
Kreması İçin
1 paket vanilyalı puding
600 ml süt (3 su bardağı)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 paket vanilyalı pasta kreması

Berliner (Kreması Dondurma Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremasını hazırlayalım. Vanilyalı pasta kremasını tanımına nazaran hazırlayın çırpın ve içine kremşantiyi ekleyip tekrar çırpın dolapta bekletin.
Puding için tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencerede kaynatın ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip üzerine streç folyo kapatıp soğumaya bırakın. Kremaları birleştirip karıştırın ve dolapta soğutun.
Hamur için sütü, tereyağını ve şekerin yarısını ocakta ılıtın ve mayanın yarısını ekleyip 10 dakika bekletin. Kalan materyalleri yoğurma kabına alın. Süt karışımınıda ekleyip elastik ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
Hamuru 14 eşit kesime bölün ve beze yapın. Bezeleri unlanmış fırın kağıdın üzerine alıp üzerlerini hafif bastırın ve tekrar 30 dakika mayalandırın. Üzerindeki örtüyü alın ve 10 dakika bekletin üzerinde kabuk oluşması ve formunu müdafaası için.
Tencereye yaklaşık 2 litre ay çiçek yağı dökün ve orta ateşte ısıtın (fritöz 160-170 derece). Bezeleri zıt çevirerek yağın içine koyun ve kapağı kapalı 2-3 dakika çok kızarmayacak biçimde pişirin çevirin ve kapaksız 2-3 dakika pişirip selpak üzerine alın.
Şekere bulayın bir kaşık sapıyla kenardan delik açın ve içi soğuduktan sonra kremayı doldurup dilerseniz pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin.
 

Similar threads

  • Soru
Berliner Çikolatalı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı su 1 paket instant maya 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un yaklaşık 500 gr İçine koymak için 100 gr krema 120 gr çikolata Üzerine sürmek için Pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Alman Pastası (Berliner) Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 2 adet yumurta Yarım çay bardağı şeker 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı ılık süt 1 fiske tuz 1 paket vanilya 1 paket instant maya 500 gram un Kreması İçin Hazır pasta kreması kullandım isteyen kendisi de yapabilir Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Berliner Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 paket yaş maya 4-5 su bardağı un Çikolata kreması için 1 paket krema 120 gram sütlü çikolata Üzeri için Pudra şekeri Berliner Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Yumuşacık Vanilya Dolgulu Berliner Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı süt 1 paket instant maya 50 gram tuzsuz tereyağı (1, 5 yemek kaşığı) 8 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta Yarım çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 8,5 su bardağı un İç Dolgu Materyalleri 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 1 +1/4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Berliner Tanımı İçin Materyaller Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt 1, 5 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yumurta sarısı 1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un Orta Kreması İçin 2, 5 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt