Berliner Pastası Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
50 gram eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
250 gram un ( Denetimli ekleyelim)
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
İçi İçin
Çilek marmelatı yada rastgele bir marmelat
Nutella
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Berliner Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ön mayalanma için; sütün içine 1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dakika mayalandıralım.
Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şekeri tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dakika daha mayalandıralım.
Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım. Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
1 yumurta
1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
50 gram eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
250 gram un ( Denetimli ekleyelim)
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
İçi İçin
Çilek marmelatı yada rastgele bir marmelat
Nutella
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Berliner Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ön mayalanma için; sütün içine 1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dakika mayalandıralım.
Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şekeri tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dakika daha mayalandıralım.
Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım. Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.