Berliner Tanımı İçin Materyaller
Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Orta Kreması İçin
2, 5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı (Dolu-dolu) un
tepeleme 1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üstü İçin
1 su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması
Tepeleme 2 yemek kaşığı tereyağ (50gr)
Yada isterseniz yalnızca pudra şekeri serpebilirsiniz
Berliner Tanımı Yapılışı
Hamurun hazırlanışı için bir kaba sütü, tereyağı, toz şeker ve mayayı koyup kaşıkla karıştırın.
Yaklaşık bu formda 10 dakika bekletin.
Yumurta sarılarını ekleyerek tekrar karıştırın.
Azar azar unu ek ederek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
Altı eşit modüle ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak form elde edin. Yada donut kalıbıyla donut şeklinide verebilirsiniz.
Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
Orta kızgınlıkta yağda ortalama her iki tarafını da 3-4′er dakika ķızartın.
Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine.
Not yağ katiyetle çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın.
Orta kremasının hazırlanışı için tereyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri bir tencereye koyup orta ateşte katılaşıncaya kadar karıştıralım.
Krema katılaştıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
Sonrasındada sıkma torbasına yada bir sağlam buzdolabı poşetine koyalım ve daha sonrasında pişirmiş olduğumuz berlinerlerin içerisine koyalım.
Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Orta Kreması İçin
2, 5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı (Dolu-dolu) un
tepeleme 1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üstü İçin
1 su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması
Tepeleme 2 yemek kaşığı tereyağ (50gr)
Yada isterseniz yalnızca pudra şekeri serpebilirsiniz
Berliner Tanımı Yapılışı
Hamurun hazırlanışı için bir kaba sütü, tereyağı, toz şeker ve mayayı koyup kaşıkla karıştırın.
Yaklaşık bu formda 10 dakika bekletin.
Yumurta sarılarını ekleyerek tekrar karıştırın.
Azar azar unu ek ederek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
Altı eşit modüle ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak form elde edin. Yada donut kalıbıyla donut şeklinide verebilirsiniz.
Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
Orta kızgınlıkta yağda ortalama her iki tarafını da 3-4′er dakika ķızartın.
Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine.
Not yağ katiyetle çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın.
Orta kremasının hazırlanışı için tereyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri bir tencereye koyup orta ateşte katılaşıncaya kadar karıştıralım.
Krema katılaştıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
Sonrasındada sıkma torbasına yada bir sağlam buzdolabı poşetine koyalım ve daha sonrasında pişirmiş olduğumuz berlinerlerin içerisine koyalım.