Berliner Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
4-5 su bardağı un
Çikolata kreması için
1 paket krema
120 gram sütlü çikolata
Üzeri için
Pudra şekeri
Berliner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çikolata sosunu hazırlayalım. Kremayı ısıtalım.Çikolataları içerisine atıp erimesini sağlayalım ve dolaba kaldıralım.
Hamuru için sütü ısıtalım un hariç tüm materyalleri ek edelim karıştıralım.
Unu da ekleyip 40 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler alalım ve 15 dk daha bu türlü mayalandıralım.
Bol sıvı yağın içerisinde ağır ateşte kızartalım ocağın altı fazla açmayalım dışı pişer içi hamur kalır
Ilıyan kızartmalarımızı pudra şekerine bulayalım.
Ortasına delikler açıp yaptığımız çikolata kremasını ortalarına sıkalım ben sıkma torbasının içerisine koyup sıktım. Afiyet olsun
Berliner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
4-5 su bardağı un
Çikolata kreması için
1 paket krema
120 gram sütlü çikolata
Üzeri için
Pudra şekeri
Berliner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çikolata sosunu hazırlayalım. Kremayı ısıtalım.Çikolataları içerisine atıp erimesini sağlayalım ve dolaba kaldıralım.
Hamuru için sütü ısıtalım un hariç tüm materyalleri ek edelim karıştıralım.
Unu da ekleyip 40 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler alalım ve 15 dk daha bu türlü mayalandıralım.
Bol sıvı yağın içerisinde ağır ateşte kızartalım ocağın altı fazla açmayalım dışı pişer içi hamur kalır
Ilıyan kızartmalarımızı pudra şekerine bulayalım.
Ortasına delikler açıp yaptığımız çikolata kremasını ortalarına sıkalım ben sıkma torbasının içerisine koyup sıktım. Afiyet olsun
Berliner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı