Berliner Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket yaş maya (20 gr)
Yarım su bardağından bir parmak fazla süt (ılık)
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta+3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
İçi için;
Sürülebilir çikolata ya da reçel
Üzeri için;
Pudra şekeri
Çikolata
Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütümüzü ılık olacak bir şekilde ısıtıyoruz (Sıcak olmasın) sonra unu bir kaba alalım. Ortasını açıp yaş maya, bir yemek kaşığı toz şeker ve sütün yarısını ekleyin.
Üzerini bir mutfak havlusuyla kapatın ve bekletelim. Bu sırada bir karıştırma kabında yumurta ve 3 yemek kaşığı toz şekeri rengi hafif açılana kadar çırpın. Ardından içerisine tereyağı, kalan sütü ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
Yumurtalı karışımınız hazır olunca unlu olan karışımınızın üzerine ilave edip yoğuralım. (un yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz. ) hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın.
Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açalım ve şekil verelim.
Bir fırın tepsisine un serpin ve hamurlarınızı bu tepsiye alın.
Ardından fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün ve yüksek ateşe alın.
Yağ tam kızarmadan mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın ve altını hafif kısalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve 2 dakika pişirelim.
Hamurların tersini çevirelim ve kapağını kapatmadan 2 dakika daha pişirelim. Reçel veya sürülebilir çikolatayı bir sıkma aparatına alın ve berlinerlerinizin içerisine sıkın.
Üzerine pudra şekeri veya benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (Çikolatanın donması için buzdolabında 10 dakika kadar bekletelim, çok kalmasın yoksa kuruyabilir) afiyet olsun….
Berliner Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket yaş maya (20 gr)
Yarım su bardağından bir parmak fazla süt (ılık)
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta+3 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
İçi için;
Sürülebilir çikolata ya da reçel
Üzeri için;
Pudra şekeri
Çikolata
Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sütümüzü ılık olacak bir şekilde ısıtıyoruz (Sıcak olmasın) sonra unu bir kaba alalım. Ortasını açıp yaş maya, bir yemek kaşığı toz şeker ve sütün yarısını ekleyin.
Üzerini bir mutfak havlusuyla kapatın ve bekletelim. Bu sırada bir karıştırma kabında yumurta ve 3 yemek kaşığı toz şekeri rengi hafif açılana kadar çırpın. Ardından içerisine tereyağı, kalan sütü ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
Yumurtalı karışımınız hazır olunca unlu olan karışımınızın üzerine ilave edip yoğuralım. (un yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz. ) hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın.
Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açalım ve şekil verelim.
Bir fırın tepsisine un serpin ve hamurlarınızı bu tepsiye alın.
Ardından fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün ve yüksek ateşe alın.
Yağ tam kızarmadan mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın ve altını hafif kısalım. Tencerenin kapağını kapatalım ve 2 dakika pişirelim.
Hamurların tersini çevirelim ve kapağını kapatmadan 2 dakika daha pişirelim. Reçel veya sürülebilir çikolatayı bir sıkma aparatına alın ve berlinerlerinizin içerisine sıkın.
Üzerine pudra şekeri veya benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (Çikolatanın donması için buzdolabında 10 dakika kadar bekletelim, çok kalmasın yoksa kuruyabilir) afiyet olsun….
Berliner Tarifi Fotoğraflı Yapılışı