Tava Boreği Tarifi
imagesbesdakikadahazirlanancoklezzetlitavaboregitarifi5ad3c5aa99492
Tava boreği icin gerekli malzemeler
iki tane yufka
1 kase beyaz peynir ve bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
ici harcı icin
2 yumurta
1 su bardağı sut
yarım cay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
tavayı yağlamak icin bir yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Oncelikle bobreğimizin sosunu hazırlayalım sos kasesine iki tane yumurta alıp cırpalım uzerine sıvı yağı ekleyip tekrar cırpalım bir su bardağı ılık sut ekleyip tekrar karıştırın uzerine yarım paket kabartma tozu veya bir cay kaşığı karbonat da olabilir guzelce karıştıralım sos hazır
Tereyağı ile tavanın her tarafını guzel bir şekilde yağlıyoruz 1 yufka ortalayarak serelim Hazırlamış olduğumuz sostan 1 veya 2 kepce kucuk kepceler Tabii uzerine gezdirelim ikinci yufkayı once ortadan ikiye boluyoruz toplamda 1 yufkadan 4 parca eşit şekilde elde etmiş oluyoruz 1 parcayı serip uzerine sos gezdirelim şimdi uzerine ikinci parcayı serelim ve tekrar sos gezdiriyorum soslu gezdirirken boreğimizin en onemli puf noktası sosun butun yufkalara surmuş olmalıyız, buna cok dikkat edelim uzerine peynir serpelim once kaşar peyniri sonra beyaz peynir seriyoruz Peynir serdiğimiz katta sos surmuyoruz 3 parca yufkayı da uzerine sos gezdiriyoruz son yufkayı da serelim uzerine tekrar sos gezdirdim kalan parcaları da uzerine serelim son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla boreğin uzerini kapatıp kalan sos karışımını uzerine dokun Tavayı ocağa alıp cok kısık ateşte boreğin alt kısmını kızartın Daha sonra duz bir tabak yardımıyla boreği cevirip tavanın altını tekrar yağlayın ve kızarmayan tarafını kızartın Her iki tarafını kızardıktan sonra sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Afiyet Olsun
imagesbesdakikadahazirlanancoklezzetlitavaboregitarifi5ad3c5aa99492
Tava boreği icin gerekli malzemeler
iki tane yufka
1 kase beyaz peynir ve bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
ici harcı icin
2 yumurta
1 su bardağı sut
yarım cay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
tavayı yağlamak icin bir yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Oncelikle bobreğimizin sosunu hazırlayalım sos kasesine iki tane yumurta alıp cırpalım uzerine sıvı yağı ekleyip tekrar cırpalım bir su bardağı ılık sut ekleyip tekrar karıştırın uzerine yarım paket kabartma tozu veya bir cay kaşığı karbonat da olabilir guzelce karıştıralım sos hazır
Tereyağı ile tavanın her tarafını guzel bir şekilde yağlıyoruz 1 yufka ortalayarak serelim Hazırlamış olduğumuz sostan 1 veya 2 kepce kucuk kepceler Tabii uzerine gezdirelim ikinci yufkayı once ortadan ikiye boluyoruz toplamda 1 yufkadan 4 parca eşit şekilde elde etmiş oluyoruz 1 parcayı serip uzerine sos gezdirelim şimdi uzerine ikinci parcayı serelim ve tekrar sos gezdiriyorum soslu gezdirirken boreğimizin en onemli puf noktası sosun butun yufkalara surmuş olmalıyız, buna cok dikkat edelim uzerine peynir serpelim once kaşar peyniri sonra beyaz peynir seriyoruz Peynir serdiğimiz katta sos surmuyoruz 3 parca yufkayı da uzerine sos gezdiriyoruz son yufkayı da serelim uzerine tekrar sos gezdirdim kalan parcaları da uzerine serelim son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla boreğin uzerini kapatıp kalan sos karışımını uzerine dokun Tavayı ocağa alıp cok kısık ateşte boreğin alt kısmını kızartın Daha sonra duz bir tabak yardımıyla boreği cevirip tavanın altını tekrar yağlayın ve kızarmayan tarafını kızartın Her iki tarafını kızardıktan sonra sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Afiyet Olsun