Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
350g brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı tuz
200 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı muskat rendesi
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle brüksel lahanasını temizliyoruz.
Bunun için ucunu kesip kestane çizer gibi çiziyoruz ve tencereye su ve tuz koyup hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Çok fazla haşlanmasın dişe gelecek şekilde olsun.
Yumuşadıktan sonra suyunu süzülmesi için kenara alın.
Diğer taraftan sosunu hazırlamak için tava ya tereyağını alıp erittikten sonra unu da ilave edip kokusu çıkana dek kavuruyoruz ve krema ile suyu ekliyoruz karıştıra karıştıra.Topaklanmaması için sürekli karıştıralım.
Baharatları da ekledikten sonra altını kısalım ve lahanaları ekleyip dikkatli karıştıralım ki tüm sosa bulansın ve lahanalar dağılmasın.
Kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayın biraz akışkan olunca daha hoş oluyor ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
350g brüksel lahanası
1 tatlı kaşığı tuz
200 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı muskat rendesi
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle brüksel lahanasını temizliyoruz.
Bunun için ucunu kesip kestane çizer gibi çiziyoruz ve tencereye su ve tuz koyup hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Çok fazla haşlanmasın dişe gelecek şekilde olsun.
Yumuşadıktan sonra suyunu süzülmesi için kenara alın.
Diğer taraftan sosunu hazırlamak için tava ya tereyağını alıp erittikten sonra unu da ilave edip kokusu çıkana dek kavuruyoruz ve krema ile suyu ekliyoruz karıştıra karıştıra.Topaklanmaması için sürekli karıştıralım.
Baharatları da ekledikten sonra altını kısalım ve lahanaları ekleyip dikkatli karıştıralım ki tüm sosa bulansın ve lahanalar dağılmasın.
Kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayın biraz akışkan olunca daha hoş oluyor ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı