Son konular

Beşamel Soslu Buğu Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana kuşbaşı
1 adet havuç
2 orta uzunluk patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kapya biber
3-4 adet küçük uzunluk yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Beşamel Sos İçin
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip yarım saat pişirelim.
Etlerimiz piştikten sonra yaklaşık iki üç su bardağı düdüklüde kalan suyundan ayıralım (Ben tam 2. 5 bardağını kullandım).
Tavaya zeytinyağını dökelim ve soğanları yaklaşık iki üç dakika kadar soteleyelim. Düdüklüde haşladığımız etleri de tavaya atıp iki üç dakika kadar karıştıralım.
Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri, küçük küçük doğradığımız sarımsak ve biberleri ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek en son salçayı ve baharatları da ekleyip iki üç dakika kadar karıştırın.
Sonra daha evvel kenara ayırdığımız et suyunu ek edip tencerenin kapağını kapatıp sebzeler pişene kadar bekleyelim.
Et suyunu birinci başta bir bardak olarak atın suyunu çektiğinde sebzeler pişmemiş ise daha sonra tekrar bir bardak daha ekleyin sebzeler pişene kadar devam edin.
Etler pişerken başka bir tavaya beşamel sosumuz için tereyağını koyup eritelim.
Tereyağı eridikten sonra unumuzu ekleyip unun rengi değişene ve kokusu çıkana kadar karıştıralım.
Daha sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek bir yandan da unun topaklaşmaması için karıştıralım.
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kaynayana kadar daima karıştıralım.
Pişmiş etlerimizi güvecimiz varsa güvece yoksa borcama koyalım. Üstüne beşamel sosu döküp en üstüne kaşarları da koyduktan sonra; daha evvelce ısıttığımız fırına verelim ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 
Üst Alt