Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket kalem makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Su
İçi için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
Tuz (beyaz peynir tuzluysa koymayın)
Üzeri için:
2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Beşamel sos için:
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika)
Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin ve ocağı kapatın.
Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece + ızgara açık şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket kalem makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Su
İçi için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
Tuz (beyaz peynir tuzluysa koymayın)
Üzeri için:
2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Beşamel sos için:
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika)
Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin ve ocağı kapatın.
Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece + ızgara açık şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı